Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σε εκδήλωση τιμής και μνήμης του Νίκου Καπετανίδη, ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Σ. Κωνσταντινίδης

Μια εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, με τη συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, για την ανακήρυξη της 21ης Σεπτεμβρίου ως Ημέρας Μνήμης για τον Νίκο Καπετανίδη. Τον μαχητικό δημοσιογράφο και εκδότη της ελληνικής εφημερίδας του Πόντου «ΕΠΟΧΗ», ο οποίος συνελήφθη για την πατριωτική δράση του και απαγχονίστηκε από τους Νεότουρκους στις 21 Σεπτεμβρίου 1921 στην Αμάσεια.

Η καθιέρωση της 21ης Σεπτεμβρίου ως ημέρας μνήμης του μάρτυρα Νίκου Καπετανίδη ήταν πρωτοβουλία του συναδέλφου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Αναστασιάδη, προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω.

Για όλους τους Έλληνες βουλευτές, ιδίως για τους Πόντιους, το σπουδαίο έργο του Νίκου Καπετανίδη αποτελεί παρακαταθήκη και ευθύνη για τη διεκδίκηση της αναγνώρισης της ιστορικής αλήθειας και της Γενοκτονίας των Ποντίων από τη διεθνή κοινότητα.

Σήμερα, που με τη χρήση της ένοπλης βίας δυνάμεις αναθεωρητισμού προκαλούν νέες καταστροφές και εκτοπισμούς, το ποντιακό ζήτημα και η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου γίνονται πιο επίκαιρα από ποτέ.

Στην όμορφη και συγκινητική εκδήλωση είχα τη χαρά να συναντηθώ με τη συντοπίτισσα πρόεδρο της ΕΣΥΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, και τον πρωτεργάτη της καταγραφής και τεκμηρίωσης της ποντιακής ιστορίας, καθηγητή πανεπιστημίου, κύριο Κωνσταντίνο Φωτιάδη και τον Χάρη Πασβαντίδη, Διευθυντή στην Περιφέρεια Αττικής. 

 

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael