Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Συναντήσεις και επαφές στην Πτολεμαΐδα μαζί με τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ (φωτο)

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. αποτελούμενο από τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βουλευτή και πρώην Υπουργό κ. Σωκράτη Φάμελλο, τη Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, τον Συντονιστή της Ν.Ε. κ. Κώστα Πασσαλίδη και μέλη της Ν.Ε. και των Ο.Μ., πραγματοποίησε συναντήσεις και επαφές στην Πτολεμαΐδα. Κυρίαρχο θέμα όλων  των συναντήσεων ήταν η ακρίβεια στα αγαθά, η αύξηση των τιμών στην ενέργεια και τις μετακινήσεις, όπως και η ερημοποίηση της περιοχής εξαιτίας της βίαιης απολιγνιτοποίησης.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δ.Σ. του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, όπου επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές ότι η απολιγνιτοποίηση με τον τρόπο που συντελείται δημιουργεί ένα μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό ρήγμα στην περιοχή (ήδη, έχουν χαθεί περίπου 4.000 άμεσες θέσεις εργασίας από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως σήμερα, ενώ σημαντική είναι η μείωση του μαθητικού πληθυσμού που είναι ασφαλής δείκτης δραστηριότητας), ενώ, ταυτόχρονα, η χώρα αποστερείται από εργαλεία ενεργειακής ασφάλειας και τιθάσευσης των τιμών. Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι η παραμονή της ΔΕΗ στον έλεγχο του Δημοσίου και η διασφάλιση ότι θα παραμείνει εθνικός ενεργειακός πυλώνας, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις λιγνιτικές περιοχές, η ενίσχυση της εργασίας και των συλλογικών συμβάσεων με διαφάνεια χωρίς σπατάλες, αποτελούν κύρια στοιχεία των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ..

Στη συνέχεια, υπήρξε συνάντηση με τον Δήμαρχο Εορδαίας κ. Παναγιώτη Πλακεντά, όπου υπήρξε ενημέρωση εκ μέρους του για την τηλεθέρμανση, τη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων και, ιδιαίτερα της μονάδας V, καθώς και για την δημιουργία βιομηχανικού πάρκου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, επίσης, στην συζήτηση για τις ελλείψεις στελεχών και εργαζομένων στον Δήμο καθώς, παρά την επαναφορά του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση που θεσπίστηκε το 2019, δεν έχει υπάρξει έκτοτε ικανή στελέχωση στα οργανογράμματα του στενού και ευρύτερου Δημόσιου τομέα. Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου όπου υπήρξε εκτενής συζήτηση για τα τεκταινόμενα στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ υπήρξε ενημέρωση για την πρόθεση της κυβέρνησης να περικόψει τα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Για το γεγονός αυτό, οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν την κ. Βέττα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που ανέδειξαν το ζήτημα με ερώτηση στη Βουλή, όπως εξάλλου τους είχε ενημερώσει η Βουλευτής κατά την συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας. Επιπρόσθετα, έγινε ιδιαίτερη μνεία στο μέλλον της περιοχής και την έλλειψη μέτρων στήριξης των πολιτών, που βιώνουν μια τεράστια επίθεση στα εισοδήματα τους.

Παράλληλα, το απόγευμα υπήρξε συνάντηση στο Ε.Β.Ε. της πόλης, με την παρουσία εμπορικών και παραγωγικών συλλόγων, εκπροσώπων φορέων και αγροτών. Κοινή συνισταμένη της συνάντησης ήταν η κραυγή αγωνίας όλων των παριστάμενων για την τεράστια δίνη που βιώνει η περιοχή με την βίαιη απολιγνιτοποίηση, την ενεργειακή καταιγίδα και τις αυξήσεις στα αγαθά και τις πρώτες ύλες. Τέλος, πραγματοποιήθηκε περιοδεία στην αγορά της Εορδαίας, όπου το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έγινε δέκτης της απογοήτευσης και της απόγνωσης που υφίστανται οι καταστηματάρχες και οι πολίτες της περιοχής λόγω της δραστικής μείωσης του κύκλου εργασιών στην οικονομία  της πόλης.

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael