Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Έρχονται μέτρα για τα καύσιμα – Οι περιοχές με την υψηλότερη τιμή!

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα και για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά υψηλών τιμών στα καύσιμα.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,» προανήγγειλε παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων.

«Έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας, έχουμε εικόνα του πόσο επιβαρύνονται τα νοικοκυριά και προσπαθούμε να βρούμε και να εξαντλήσουμε τον δημοσιονομικό χώρο και πιθανότατα να υπάρχουν και άλλα μέτρα, άλλες παρεμβάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη μέτρων για τα καύσιμα.

Οι τιμές

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το Παρατηρητήριο των τιμών των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα, η μέση τιμή της 95άρας αμόλυβδης στην Ελλάδα είναι 2,05 ευρώ το λίτρο, η 100άρα κοστίζει κατά μ.ο 2,19 ευρώ το λίτρο, ενώ το diesel βρίσκεται στο 1,8 ευρώ το λίτρο.

Το υγραέριο έχει ανέβει στο 1,13 ευρώ το λίτρο.

Πάντως, ήδη σε νομούς όπως οι Κυκλάδες (2,202) και τα Δωδεκάνησα (2,156) άλλωστε, η 95άρα βενζίνη έχει ξεπεράσει εδώ και βδομάδες τα 2 ευρώ/λίτρο.


Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν από τα 132 δολάρια το βαρέλι στα 110 δολάρια το βαρέλι κι αυτό οδήγησε και σε μια μικρή μείωση της αύξησης της τιμής της αμόλυβδης στα πρατήρια βενζίνης υποστήριξε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου.

Ελπίζουμε το επόμενο διάστημα να δούμε μια αποκλιμάκωση των τιμών. Οι τιμές της βενζίνης έχουν φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στη νησιωτική Ελλάδα.

Αλλά και οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης είναι πολύ υψηλά και παρόλη την κακοκαιρία οι άνθρωποι δυσκολεύονται πολύ κι αγοράζουν σε μικρές ποσότητες, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για κάτι άλλο, είπε.

Στην ερώτηση εάν η τιμή της βενζίνης φθάσει στα 2,5 ευρώ το λίτρο απάντησε πως αν δεν είναι ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι και εάν συνεχιστεί η πτωτική πορεία των διεθνών τιμών θα γίνει και αποκλιμάκωση της τιμής στα πρατήρια.

 

tovima.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael