Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ημερομηνίες Διεξαγωγής Πανελληνίων 2022

 

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα που παρουσιαστήκαν σήμερα, γίνεται σχετική αναφορά για την έναρξη και των φετινών εξετάσεων. Αν και προ πανδημίας,  οι ημερομηνίες ήταν σχετικά σταθερές (π.χ το 2019 ξεκίνησαν 7/6, το 2018 στις 8/6, το 2017 στις 7/6 κ.ο.κ.), τα τελευταία 2 χρόνια -λόγω των έκτακτων συνθηκών- μετατοπιστήκαν περίπου μια εβδομάδα μετά (το 2020 ξεκινήσαν 15/6 και 2021 ξεκινήσαν στις 14/6).

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευση του esos «το υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει να ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις  για τους μαθητές των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μεταξύ 6 έως 8  Ιουνίου, εκτός απροόπτου» ενώ από την άλλη το alfavita αναφέρει πως «στις 14 (ημέρα Τρίτη) ή 15 Ιουνίου (Τετάρτη) ξεκινούν φέτος, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, ενώ στον ίδιο αριθμό με τον περυσινό θα είναι και οι θέσεις των εισακτέων στα πανεπιστήμια».

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι πως καμία ημερομηνία δεν είναι δεδομένη ή οριστική καθώς δεν έχει ανακοινωθεί το επίσημο πρόγραμμα των πανελλαδικών.

Σύμφωνα ωστόσο με εκτιμήσεις της επιστημονικής μας ομάδας η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας είναι η Δευτέρα 6/6/2022 καθώς, εκ των πραγμάτων, δεν υφίσταται φέτος λόγιος μετατόπισης σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Παράλληλα, η έναρξη των Πανελλαδικών στις παραδοσιακές ημερομηνίες θα δώσει και σημαντικά περιθώρια για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού από τους υποψηφίους και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη διάθεσή τους δίχως την ασφυκτική πίεση των τελευταίων δυο ετών.

 

πηγη

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael