Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πρόστιμο 17 εκατ. ευρώ στο Facebook επέβαλε η Ιρλανδία

Η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων επιβάλλει πρόστιμο ύψους 17 εκατ. ευρώ στη μητρική εταιρεία του Facebook Meta

Η απόφαση λήφθηκε μετά από έρευνα της επιτροπής σχετικά με μια σειρά 12 κοινοποιήσεων παραβίασης δεδομένων που έλαβε κατά την εξάμηνη περίοδο μεταξύ 7 Ιουνίου 2018 και 4 Δεκεμβρίου 2018.

Η έρευνα εξέτασε τον βαθμό στον οποίο η Meta Platforms συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις του GDPR, του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, σε σχέση με την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σχετίζονται με τις 12 κοινοποιήσεις παραβίασης.

Όπως αναφέρει το ιρλανδικό μέσο RTE, η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων διαπίστωσε ότι η Meta Platforms δεν είχε θεσπίσει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα που θα της επέτρεπαν να αποδείξει εύκολα τα μέτρα ασφαλείας που εφάρμοσε στην πράξη για την προστασία των δεδομένων των χρηστών της ΕΕ, στο πλαίσιο των 12 παραβιάσεων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

εδομένου ότι η υπό εξέταση επεξεργασία συνιστούσε «διασυνοριακή» επεξεργασία, όλες οι άλλες ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές ενεπλάκησαν ως συν-ιθύνοντες.

Ενώ οι ενστάσεις για το σχέδιο απόφασης του DPC διατυπώθηκαν από δύο από τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές, επιτεύχθηκε συναίνεση μέσω περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ του DPC και των ενδιαφερόμενων εποπτικών αρχών.

Εν τω μεταξύ, η Meta αντέδρασε στην ανακοίνωση του DPC. «Αυτό το πρόστιμο αφορά πρακτικές τήρησης αρχείων από το 2018 που έχουμε ενημερώσει από τότε, όχι αποτυχία προστασίας των πληροφοριών των ανθρώπων», δήλωσε εκπρόσωπος της Meta.

«Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο του GDPR και θα εξετάσουμε προσεκτικά αυτή την απόφαση καθώς οι διαδικασίες μας συνεχίζουν να εξελίσσονται», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου. 

 

πηγη dikaiologitika.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael