Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η Κύπρος το τόλμησε, η Ελλάδα όχι: Με μια απλή κίνηση η αμόλυβδη θα έκανε αύριο το πρωί 1,65€

Γιατί η βενζίνη στην Κύπρο είναι 30% φθηνότερη από την Ελλάδα

Η έκρηξη στην τιμή του αργού πετρελαίου, που αφορά ένα από τα παρακλάδια της ενεργειακής κρίσης που κορυφώθηκε με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχει προκαλέσει σοκ στις τσέπες των καταναλωτών. 

Το αποτέλεσμα είναι μια άνευ προηγουμένου αύξηση στις τιμές των καυσίμων παγκοσμίως. Φυσικά όμως οι χώρες που το «αισθάνονται» περισσότερο είναι αυτές που βρίσκονται σε χαμηλές εισοδηματικές θέσεις.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αναστενάζει, καθώς η βενζίνη έχει ήδη ξεπεράσει τα 2 ευρώ ανά λίτρο, καθιστώντας την ως την 6η πιο ακριβή χώρα στα υγρά καύσιμα στην ΕΕ και 17η στον κόσμο! Στο Μόντε Κάρλο, στο Λουξεμβούργο και την Ελβετία η αμόλυβδη είναι πιο φθηνή. Και απ’ ότι φαίνεται η «τρελή» κούρσα της ανατίμησης δεν θα σταματήσει, αν δεν προκύψει κάποια παρέμβαση.

Μια παρέμβαση που ωστόσο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Στις Κυκλάδες η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει ξεπεράσει τα 2,2 ευρώ το λίτρο και σε κάποια νησιά προσεγγίζει το όριο του 2,4. Οι πρατηριούχοι προειδοποιούν ότι οδεύουμε καλπάζοντας σε διαμόρφωση της τιμής αμόλυβδης σε 2,5 ευρώ το λίτρο, αλλά η κυβέρνηση εξακολουθεί για την ώρα να μην μετακινείται από τις πάγιες θέσεις της...

 

η συνέχεια ΕΔΩ

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael