Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Πετρέλαιο: Συνεχίζεται το ανοδικό ράλι - Στα 109,39 δολάρια το βαρέλι

Εκτιμήσεις θέλουν τις απώλειες των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου να αποδειχθούν ότι θα έχουν διάρκεια και ότι δεν θα υπάρχει μεγάλη δυνατότητα αντιστάθμισης

Συνεχίζει και σήμερα την ανοδική του πορεία το πετρέλαιο για τρίτη συνεχόμενη  εβδομάδας μετά τη μικρή πρόοδο που καταγράφεται στις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Το Brent έφτασε τα 109,39 δολάρια το βαρέλι ενισχυμένο κατά 2,75 δολάρια ή 2,6%, μετά το άλμα του 9% χθες, που αποτελεί την υψηλότερη από τα μέσα του 2020.

Το αμερικανικό West Texas Intermediate σημειώνει άνοδο 2,93 δολαρίων ή 2,9% στα 105,91 δολάρια το βαρέλι, ύστερα από την άνοδο 8% την Πέμπτη.

Παρά την ανάκαμψη, και το brent και το WTI αναμένεται να ολοκληρώσουν την εβδομάδα με πτώση περί το 3%, έχουν δε μειωθεί από τα υψηλά 14 ετών τα οποία άγγιξαν πριν από δύο εβδομάδες.

"Αναμένω μεγαλύτερη μεταβλητότητα. Υπάρχει πολλή αβεβαιότητα ακόμη εκεί έξω”, ανέφερε ο Justin Smirk, επικεφαλής οικονομολόγος της Westpac.

Η συρρίκνωση της προσφοράς λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία, των συνομιλιών για τα πυρηνικά με το Ιράν, τη μείωση των αποθεμάτων και τις ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα, έπληξαν τη ζήτηση και οδήγησαν στα σκαμπανεβάσματα αυτής της εβδομάδας.

Αναλυτές της RBC Capital αναφέρουν ότι οι απώλειες των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου, θα αποδειχθούν πιθανώς ότι θα έχουν διάρκεια και ότι δεν θα υπάρχει μεγάλη δυνατότητα αντιστάθμισης.

 

πηγη  imerisia.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια