Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την εταιρεία "MY SERVICE SECURITY" - Στο πλευρό των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας

Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Τις έντονες ανησυχίες τους για το εργασιακό τους μέλλον, με δεδομένο όπως τονίζουν ότι δεν προχωράει η υλοποίηση της επενδυτικής συμφωνίας της εταιρείας Ελληνικός χρυσός με το Δημόσιο, εξέφρασε το Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπόγειων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ.

Στη συνάντηση, παρουσία αντιπροσωπείας και του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, οι εργαζόμενοι έκρουσαν για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη και πορεία της μεταλλευτικής δραστηριότητας, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι εδώ και έναν χρόνο έχουν δοθεί οι σχετικές άδειες από το αρμόδιο υπουργείο και έχει γίνει διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, δε διαφαίνεται φως στο τούνελ αφού τα έργα ανάπτυξης και υποδομής παραμένουν στάσιμα.

Μετά μάλιστα το κλείσιμο του εργοταξίου Μαύρων Πετρών στην περιοχή Μαντέμ- Λάκκο, το Σωματείο εκφράζει φόβους για απολύσεις παρά τις δεσμεύσεις της εταιρείας για διατήρηση του συνόλου του προσωπικού αλλά και για την εφαρμογή αντεργατικών μέτρων, τα οποία ήδη επιχειρεί να υλοποιήσει η διοίκηση της εταιρείας Ελληνικός χρυσός.

Η ΓΣΕΕ, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας και ζητά από τη διοίκηση της εταιρίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και να μην προχωρήσει στην κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτές οι δεσμεύσεις επιβάλλεται να αποτυπωθούν και σε νέα

επιχειρησιακή σύμβαση που πρέπει να υπογραφεί μετά τη λήξη της μετενέργειας της ισχύουσας σύμβασης στα τέλη Μαρτίου.

Πρέπει να μπει οριστικό τέλος στις ολιγωρίες και τα προσκόμματα για την υλοποίηση της επενδυτικής συμφωνίας που το μόνο που μπορούν να επιφέρουν είναι αρνητικά αποτελέσματα.

 

ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ MY SERVICE SECURITY

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την εταιρεία "MY SERVICE SECURITY", η οποία έχει αναλάβει εργολαβικά τη φύλαξη των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, για τις παράνομες και αντεργατικές μεθοδεύσεις της εις βάρος των εργαζομένων που απασχολεί. Η συγκεκριμένη εταιρεία σύμφωνα και με τις καταγγελίες που έχουν γίνει στην Επιθεώρηση Εργασίας, καταστρατηγεί την εργατική νομοθεσία αφού μεταξύ άλλων, δεν πληρώνει με προσαυξήσεις τις αργίες, δεν αναγνωρίζει προϋπηρεσία, δεν αποζημιώνει νόμιμα τη νυχτερινή εργασία.

Καλούμε τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να σταματήσουν να κωφεύουν και να παρέμβουν άμεσα. Δεν είναι δυνατόν να απολύονται ή να μετατίθενται εκδικητικά εργαζόμενοι επειδή υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και καταγγέλλουν τις απαράδεκτες πρακτικές της εργοδότριας εταιρείας.

Όσοι αυθαιρετούν πρέπει να τιμωρούνται άμεσα και οι αρμόδιες αρχές είναι υποχρεωμένες να επιβάλλουν την εργασιακή κανονικότητα. 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael