Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Στη Γαλλία ανοίγουν τα εργοστάσια... και στην Ελλάδα τα κλείνουν!

Με απόφαση της κυβέρνησης οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα έχουν βραχυπρόθεσμο δικαίωμα να καίνε περισσότερες ώρες μετά τη θέση σε συντήρηση πολλών πυρηνικών μονάδων
Η Γαλλία επιτρέπει προσωρινά στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας να καίνε περισσότερο άνθρακα μετά την προειδοποίηση του φορέα εκμετάλλευσης του εθνικού δικτύου για πιθανές ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Έτσι και υπό την απειλή ενός μπλακάουτ η γαλλική κυβέρνηση, όπως αναφέρει το Bloomberg, αύξησε επισήμως το ανώτατο όριο λειτουργίας σταθμών παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε επίσημα χθες Κυριακή.

Το υπουργείο Οικολογίας πρότεινε τη χαλάρωση στις αρχές Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι ήταν κάτι απαραίτητο ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής παροχή ηλεκτρικής ενέργειας όταν η ενεργειακή κατανάλωση είναι υψηλή κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες.

Ο άνθρακας παίζει μεγαλύτερο ρόλο στο ενεργειακό μείγμα της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ακόμη και όταν οι τιμές αυξάνονται, αλλά και οι κλιματικές ανησυχίες πιέζουν τις κυβερνήσεις να περιορίσουν τη χρήση του.

Οι μονάδες άνθρακα της Γαλλίας θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν για περίπου 1.000 ώρες κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2022, 300 ώρες περισσότερες από το ανώτατο όριο που καθορίστηκε το 2019 για να συμβάλει στον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα.

Ο διαχειριστής του δικτύου, Reseau de Transport d’Electricite, δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι η Γαλλία διέτρεχε τον κίνδυνο έλλειψης ενέργειας σε περίπτωση ψύχους και ανεπαρκούς αιολικής παραγωγής. Πρόβλημα το οποίο εντείνεται ως γνωστόν καθώς ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας έχει σταματήσει να λειτουργεί λόγω συντήρησης.
 

Πηγη newmoney.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael