Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Αγροτικός Σύλλογος Δήμων Κοζάνης -Σερβίων -Βελβεντού: Συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα με μπλόκα

Μετά το τέλος της σημερινής κινητοποίησης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους, ο ΑΣ των Δήμων Κοζάνης – Σερβίων – Βελβεντού πραγματοποίησε σύσκεψη.

Στην σύσκεψη αναδείχθηκε η ανάγκη για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα και συντονισμό των κινητοποιήσεων των αγροτών σε πανελλαδικό επίπεδο. Σε αυτή την κατεύθυνση συμφωνήσαμε και αποφασίσαμε την συγκρότηση αγωνιστικού μπλόκου όπου και στήσαμε το απόγευμα της Τρίτης στον Κόμβο Κοζάνης προς Λάρισα.

Ταυτόχρονα δήλωνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα και καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να ενισχύσουν τον μπλόκο.

Τα άμεσα αιτήματα διεκδίκησης είναι τα εξής :

- Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

- Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

- Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael