Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

ΣΕΕΕΝ: Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των αγροτών


Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των αγροτών που έ-χουν στο στόχαστρό τους την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, την αντιαγροτική ΚΑΠ της ΕΕ με τις οποίες οδηγούνται στη φτωχοποίηση δεκάδες χιλιάδες φτωχοί αγρότες.

Τασσόμαστε στο πλευρό τους, καθώς και οι αγρότες, όπως και ο κλάδος της ενέργειας χτυπιούνται από την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

Οι εξαγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των αγροτοπαραγωγών για την πραγματική ανακούφισή τους που συνθλίβονται σήμερα από την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα που επιβάλουν τα μονοπώλια και η ΚΑΠ για χάρη των μεγάλων καπιταλιστικών εκμεταλλεύσεων.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι ένα κοινό μέτωπο αγροτών – εργατών και άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων που έχουν συμφέρον να συμπαραταχθούν σε αυτόν τον αγώνα, κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της που τσακίζει σήμερα τη ζωή όλων μας.

Το ΣΕΕΕΝ στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών και στο δίκαιο αγώνα τους για:

· Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

· Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

· Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Να ικανοποιηθούν ΤΩΡΑ τα δίκαια αιτήματά τους

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των αγροτών το Σάββατο 12/2/2022 στις 12:00 στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael