Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ρωσο-ουκρανικά σύνορα: Η ανησυχία του λαού να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ

Στη συζήτηση για τις «σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τη στρατιωτική απειλή της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης. Στην ομιλία του τόνισε τα παρακάτω:

«Ο ορατός κίνδυνος πολεμικής σύγκρουσης στα Ρώσο-Ουκρανικά σύνορα αφορά τον ανταγωνισμό για το μοίρασμα αγορών και επιρροής ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσία. Καμία πλευρά όμως της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης δεν εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα. Πάει επίσης πολύ να υποδύεται η ΕΕ το «περιστέρι της ειρήνης» όταν έχει οδηγήσει σε πολέμους στο Αφγανιστάν, τη Λιβύη, τη Συρία κ.ά. Η δε αμερικάνικη βάση στην Αλεξανδρούπολη στη βόρεια Ελλάδα εξελίσσεται σε στρατηγικό κέντρο προώθησης αμερικανονατοϊκών στρατευμάτων, για την περικύκλωση της Ρωσίας, και φέρει την υπογραφή της σημερινής και της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης, εκθέτοντας τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους.

Η ανησυχία του λαού να μετατραπεί σε οργανωμένο αυτοτελή αγώνα για να ξηλωθούν όλες οι ξένες βάσεις, να μην υπογραφεί η νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία, να γυρίσουν τα στρατεύματα από το εξωτερικό, για απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ. Για να ανοίξει ο δρόμος της αποδέσμευσης απ' όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με το λαό στην εξουσία».

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael