Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των αγροτών και του δίκαιου αγώνα τους

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ χαιρετίζει και εκφράζει την συμπαράσταση της στον δίκαιο αγώνα, που δίνουν όλες αυτές τις ημέρες οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Μέσα από τις δυναμικές κινητοποιήσεις, που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν στην Κοζάνη, στην Καστοριά αλλά και τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Κοζάνη, Άργος Ορεστικό , Αμυνταίο,Αγ. Κυριακή, Νεάπολη και Δεσκάτη.

Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους, που είναι στο δρόμο, ενάντια στην πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχοντας ως οδηγό τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της ΚΑΠ. Πολιτική που οξύνει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι συρρίκνωντας το εισόδημα τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι δίκαιος ο αγώνας που δίνουν και επιβεβαιώνεται ότι μόνο με όχημα τον οργανωμένο αγώνα του αγροτικού κινήματος μέσα από τους Αγροτικούς και κτηνοτροφικούς Συλλόγους , την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων μπορούν να υλοποιηθούν τα αιτήματα τους για μείωση του κόστους παραγωγής, για έργα υποδομής που θα τους προστατεύουν από τις φυσικές καταστροφές , για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που θα τους αποζημιώνει στο 100%, για τιμές στα προϊόντα τους που θα αφήνουν εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους.

Το ΚΚΕ δίνει και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση και στήριξη του αγώνα επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων . Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ κατέθεσε πρόσφατα τρεις τροπολογίες, που αφορούσαν την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, την επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα και μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα. Τροπολογίες όμως που δεν ψηφίστηκαν από την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα.

Τώρα πρέπει να πάρουν θέση η Περιφερειακή αρχή και οι δημοτικές αρχές για να στηρίξουν στην πράξη αυτόν τον δίκαιο αγώνα. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι χόρτασαν όλα αυτά τα χρόνια από υποσχέσεις και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής και όλης της Ελλάδας έχουν το δίκιο με το μέρος τους, μπορούν να τα καταφέρουν . Γνωρίζουν πολύ καλά πως ότι κερδήθηκε όλα αυτά τα χρόνια κερδήθηκε μέσα από σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες και πάντα σε πανελλαδικό συντονισμό. Τώρα είναι η στιγμή για την κλιμάκωση του αγώνα τους . Δεν είναι μόνοι τους σε αυτό τον αγώνα , έχουν στον πλευρό τους το σύνολο των εργαζομένων, των λαϊκών νοικοκυριών που μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις και δράσεις αυτό το διάστημα δίνουν αγώνα επιβίωσης.

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael