Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

ΕΙΝΔΥΜ: Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες

Η ΕΙΝΔΥΜ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των αγροτών του Αγροτικού Συλλόγου Δήμων Κοζάνης, Σερβίων, Βελβεντού αλλά και όλης της Ελλάδας. Το αβάσταχτο κόστος παραγωγής, οι αυξήσεις στο πετρέλαιο, ρεύμα, αγροτικά μέσα και εφόδια και οι εξευτελιστικές τιμές στα αγροτικά προϊόντα κάνουν αδύνατη την καλλιέργεια των χωραφιών από τους μικρομεσαίους αγρότες. Όλα αυτά είναι φυσικά αποτέλεσμα της αγροτικής πολιτικής της Ε.Ε και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους και απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση ικανοποίησή τους ώστε να μπορούν οι αγρότες να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της παραγωγής και των καλλιεργειών τους και το δικαίωμα να ζουν αξιοπρεπώς:

Ø Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα-εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Ø Προστασία από τις φυσικές καταστροφές , με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

Ø Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.


 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael