Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Πετρέλαιο: Σταθεροποιείται μετά τις διακυμάνσεις

Οι τελευταίες εξελίξεις στο γεωπολιτικό σκηνικό οδηγούν τις τιμές του πετρελαίου, μετά τις αρχικές διακυμάνσεις τη Δευτέρα δεδομένου ότι οι επενδυτές βλέπουν αντίθετες δυνάμεις με περιορισμένες ρωσικές ροές ενέργεας λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και περισσότερο αργό πετρέλαιο που θα έρθει στην αγορά από μια πιθανή πυρηνική συμφωνία μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου Μπρεντ και του αμερικανικού αργού  αυξήθηκαν αρχικά περισσότερο από 1 δολ. το βαρέλι και στη συνέχεια σημείωσαν απώλεια σχεδόν 1 δολ. μετά την είδηση ότι ο Τζο Μπάιντεν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησαν κατ' αρχήν σε μία συνάντηση για την εκτόνωση των εντάσεων στην Ανατολική Ευρώπη.

Η τιμή του μπρεντ-  παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τις κύριες εξαγωγές της Ρωσίας-  φρέναρε τα κέρδη, υποχωρώντας 0,6% , στα 93,36 δολάρια το βαρέλι.

Το αμερικανικό αργό έπεσε έως και 0,8%, αντιστρέφοντας άνοδο άνω του 2%, στα 90 δολάρια το βαρέλι.

«Οι αγορές εξακολουθούν να καθοδηγούνται πολύ από την κατάσταση στην Ουκρανία», δήλωσε στους Financial Times ο Tai Hui, της JPMorgan Asset Management. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια πιθανή σύνοδος κορυφής μεταξύ Μπάιντεν και Πούτιν «παρέχει λίγη περισσότερη ανακούφιση τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα» για τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες άγγιξαν έφτασαν πρόσφατα σε υψηλό επταετίας λόγω ανησυχιών για επικείμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ, μέρος μιας διπλωματικής προσπάθειας υπό την ηγεσία του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ακολούθησε μια εβδομάδα ανησυχιών με προειδοποιήσεις ότι η Μόσχα θα εξαπέλυε πλήρη εισβολή στην Ουκρανία. Η απειλή μιας σύγκρουσης αυξήθηκε όταν η Λευκορωσία ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι 30.000 Ρώσοι στρατιώτες που συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις θα παραμείνουν επ' αόριστον.

«Η ανακοινωθείσα παράταση των στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ Λευκορωσίας και Ρωσίας το Σαββατοκύριακο και οι περαιτέρω προειδοποιήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για πιθανή επικείμενη στρατιωτική δράση έχουν εντείνει τις ανησυχίες της αγοράς», δήλωσε ο Robert Carnell της ING.

 

naftemporiki.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael