Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πρόταση υιοθέτησης ψηφισμάτων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικο Συμβούλιο Κοζάνης

Η Λαϊκή Συσπείρωση προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14/2/2022 και ώρα 7:00μ.μ. να υιοθετήσει τα παρακάτω ψηφίσματα για τους αγρότες και τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα με συνεχόμενες κινητοποιήσεις για να διαφυλάξουν τις θέσεις εργασίας τους.

Δύο χρόνια τώρα οι εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δίνουν μια τεράστια μάχη ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που θέλει να ιδιωτικοποιήσει το εργοστάσιο.

Με προσχήματα προσπαθούν να ξεπουλήσουν τη μεγαλύτερη μεταλλευτική βιομηχανία της χώρας και από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης, αφού η ΛΑΡΚΟ εκμεταλλεύεται το σύνολο των νικελούχων μεταλλευμάτων της χώρας.

Μαζί με τις απολύσεις, έρχεται λοιπόν και το ξεσπίτωμα δεκάδων οικογενειών. Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους αλλά οι κυβερνήσεις που παραδίδουν το μεταλλευτικό πλούτο της χώρας στα αρπακτικά του μεγάλου κεφαλαίου. Στεκόμαστε αρωγοί στο μέτωπο αντίστασης των εργαζομένων που συγκροτείται απέναντι στο κυβερνητικό τελεσίγραφο που ρίχνει στην ανεργία τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τους ξεσπιτώνει!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης στηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που διεκδικούν:

1. Να διασφαλιστεί η ενιαία και συνολική παραγωγική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Να υπάρξει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα επισκευής, εκσυγχρονισμού, αύξησης της παραγωγής σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους.

2. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

3. Να διασφαλιστεί η καταβολή του μόχθου που τους χρωστά ο εργοδότης,

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ακόμα μια φορά οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής μας βγήκαν στους δρόμους. Άφησαν τα χωράφια τους και κατέβηκαν στον αγώνα διεκδικώντας λύσεις για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να επιβιώσουν.

Ο αγώνας τους για να υπάρχουν καλλιέργειες, να υπάρχει αγροτική παραγωγή, είναι αγώνας όλων μας. Η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με

αυτή την πολιτική, η μαζικοποίηση και η ενίσχυση των μπλόκων, το δυνάμωμα της εργατικής – λαϊκής αλληλεγγύης και η κοινή δράση των βιοπαλαιστών αγροτών με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούν να δώσουν απάντηση στα σχέδια κυβέρνηση – ΕΕ , ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα για την επιβίωσή τους.

1 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κοζάνης στέκεται στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους:

- Για μέτρα ενάντια αυξήσεις των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, των καυσίμων, των λιπασμάτων, των ζωοτροφών, των βασικών αγαθών

- Κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα - Καμιά περικοπή των ενισχύσεων

- Μείωση του κόστους παραγωγής και επιδοτήσεις

- Αφορολόγητο πετρέλαιο

- Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael