Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Στον εμπλουτισμό Συλλογών Δημόσιων και Δημοτικών βιβλιοθηκών για το 2022... η Βιβλιοθήκη Σιάτιστας!

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας το 2022 έχει επιλεγεί μεταξύ 13 Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών να εμπλουτιστεί η συλλογή της με 5000 βιβλία νέων επιλεγμένων εκδοτών από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Future Library

Δελτίο Τύπου,

10/02/2022

Future Library – ΚΙΚΠΕ

Εμπλουτισμός Συλλογών Δημόσιων και Δημοτικών βιβλιοθηκών για το 2022

Για 11η συνεχόμενη χρονιά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) εξακολουθεί να υποστηρίζει τις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας με την υλοποίηση της δράσης Ανάπτυξης Συλλογών που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Future Library.

Από το 2012 έως και το 2021 έχουν ενισχυθεί 70 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες του Δικτύου του Future Library με περισσότερες από 50.000 νέες αξιόλογες εκδόσεις.

Το 2022 13 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες, από διάφορες γεωγραφικές περιφέρειες, θα εμπλουτίσουν τις συλλογές τους με 5.000 βιβλία επιλεγμένων εκδοτών. Η ετήσια αυτή δωρεά του ΚΙΚΠΕ, υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία των κινητών βιβλιοθηκών της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας. 

Το Future Library από την ίδρυσή του στηρίζει με κάθε τρόπο τις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες, ενισχύοντάς τες στην παροχή γνώσεων και πληροφοριών, μέσω της πρόσβασης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ενθαρρύνοντας επιπλέον την κοινωνικοποίηση και την επικοινωνία ανάμεσα σε όσους κάνουν χρήση των υπηρεσιών των εν λόγω βιβλιοθηκών.

Περισσότερες πληροφορίες για τον σκοπό και τις δράσεις του οργανισμού μας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας http://www.futurelibrary.gr

Μερικές πληροφορίες για το ίδρυμα Κ.Ι.Κ.Π.Ε

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Αθήνα από το 1988. Σκοποί του είναι η προσφορά κοινωνικού έργου με την ενίσχυση φορέων που μεριμνούν για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, η υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων, κυρίως μέσω της αξιοποίησης των συλλογών και των αρχείων που βρίσκονται στην κατοχή του (Νομισματική Συλλογή/Συλλογή Χαρτονομισμάτων, Αρχείο επιστολών Ιω. Καποδίστρια/Αλ. Κοντόσταυλου κ.ά), ο εμπλουτισμός Δημόσιων και Δημοτικών βιβλιοθηκών σε συνεργασία με το F.L. καθώς και η δημιουργία σχολικών βιβλιοθηκών και βιβλιοθηκών που στεγάζονται σε ιδρύματα τα οποία φιλοξενούν παιδιά και εφήβους. Υποστηρίζει συστηματικά μακροπρόθεσμες δράσεις στον εκπαιδευτικό τομέα, με τη διοργάνωση σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς Μέσης εκπαίδευσης και σπουδαστές καθώς και τη διοργάνωση επιμορφωτικών διαλέξεων που απευθύνονται, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, και στο ευρύ κοινό. Το ΚΙΚΠΕ εκδίδει σειρά μελετών που προκύπτουν από το πλούσιο υλικό των συλλογών του αλλά ενισχύει επίσης οικονομικά σημαντικές εκδόσεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ερευνητικών και πολιτισμικών φορέων.

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael