Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αβοκάντο: Η καθημερινή κατανάλωση του μπορεί να προάγει καλύτερη υγεία για τις γυναίκες

Πώς συνδέεται με την υγιή κατανομή λίπους

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition διαπιστώνει ότι η κατανάλωση αβοκάντο σε καθημερινή βάση μπορεί να υποστηρίξει την υγιέστερη κατανομή λίπους για τις γυναίκες, κάτι που μεταφράζεται και ως καλύτερη υγεία μελλοντικά.

Το αβοκάντο τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει ιδιαιτέρως τις γυναίκες που προσέχουν τη διατροφή τους, καθώς πρόκειται για ένα υγιεινό λίπος με θετικά οφέλη για την υγεία. Τα καλά νέα, λοιπόν, λένε ότι τα συγκεκριμένα φρούτα έχουν κάποια ιδιαίτερα οφέλη για τις γυναίκες που αξίζει να λάβετε σοβαρά υπόψη.

Μια νέα μελέτη, λοιπόν, συνέδεσε την κατανάλωση αβοκάντο με μια πιο υγιή κατανομή λίπους -η οποία μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις στη μελλοντική υγεία.

Η σχέση μεταξύ αβοκάντο και υγείας των γυναικών

Σύμφωνα με το mindbodygreen.com, στη μελέτη, που διενεργήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στην Ουρμπάνα-Σαμπάνια, συμμετείχαν περισσότεροι από 100 εθελοντές υπέρβαροι ή παχύσαρκοι χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Και οι δύο έτρωγαν τις ίδιες τροφές, με μόνη διαφορά ότι τα μέλη της μίας από τις δύο ομάδες κατανάλωναν ένα αβοκάντο σε καθημερινή βάση, ενώ τα άλλα όχι. Οι ερευνητές διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι οι γυναίκες που έτρωγαν αβοκάντο κάθε μέρα είχαν μείωση του βαθύτερου σπλαχνικού κοιλιακού λίπους.

«Ο στόχος δεν ήταν η απώλεια βάρους. Μας ενδιέφερε να καταλάβουμε τι κάνει η κατανάλωση αβοκάντο στον τρόπο με τον οποίο τα άτομα αποθηκεύουν το σωματικό τους λίπος. Η θέση του λίπους στο σώμα παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία», εξήγησε ο Naiman Khan, Ph. D., RD, καθηγητής κινησιολογίας και κοινοτικής υγείας στο πανεπιστήμιο. «Τα άτομα με υψηλότερο ποσοστό αυτού του βαθύτερου σπλαχνικού λίπους τείνουν να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη», συμπλήρωσε λίγο αργότερα.

Και στις δύο ομάδες κατά την διάρκεια της 12 εβδομάδων μελέτης, μετρήθηκε από τους ερευνητές το κοιλιακό λίπος και η ανοχή στη γλυκόζη. «Ενώ η καθημερινή κατανάλωση αβοκάντο δεν άλλαξε την ανοχή στη γλυκόζη, αυτό που μάθαμε είναι ότι ένα διαιτητικό πρότυπο που περιλαμβάνει αβοκάντο κάθε μέρα επηρέασε τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα αποθηκεύουν σωματικό λίπος με ευεργετικό τρόπο για την υγεία τους, αλλά τα οφέλη ήταν κυρίως για τις γυναίκες» εξήγησε ο Khan.

«Το να μάθουμε ότι τα οφέλη ήταν εμφανή μόνο στις γυναίκες μας λέει λίγα πράγματα αναφορικά με τις δυνατότητες του φύλου να παίζει ρόλο στις διαιτητικές παρεμβάσεις», δήλωσε ο Khan.

Γιατί η σύνθεση του σώματος είναι σημαντική για όλους

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, η ύπαρξη περισσότερου από αυτό το σπλαχνικό λίπος τείνει να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη, αλλά υπάρχουν και άλλες καταστάσεις που έχουν την ίδια σχέση, επίσης. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η περίσσεια σπλαχνικού ιστού της κοιλιάς μπορεί να συμβάλει στο μεταβολικό σύνδρομο και, τελικά, στις καρδιακές παθήσεις. Ακόμη, άλλοι έχουν συνδέσει συγκεκριμένα τη σύνθεση του σώματος με τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το mindbodygreen.com, τα ευρήματα αυτά σημαίνουν ότι ανεξάρτητα από άλλα συστατικά της υγείας, η εξέταση τρόπων «βελτιστοποίησης» της σύνθεσης του σώματός μας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία και ευημερία. Για τις γυναίκες, κάτι τόσο απλό όσο μερικές φέτες αβοκάντο την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας.


newsbeast.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael