Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μήλα: Ποιος τύπος είναι ο πιο υγιεινός

 Τι ρόλο παίζει η γεύση τους στην επιλογή σας

Τα μήλα, αδιαμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο και, μάλιστα, για καλό λόγο, καθώς είναι εξαιρετικά θρεπτικά και μπορούν να ωφελήσουν ευρέως τη γενική υγεία σας. Αποτελούν μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμινών, μετάλλων και πολυφαινολών -μια ομάδα ισχυρών αντιοξειδωτικών που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που μεταφέρουν ασθένειες και να προστατεύσουν τα κύτταρα σας από βλάβες.

Ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση μήλων σε τακτική βάση μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της υγείας της καρδιάς, στη μείωση της φλεγμονής, στην πρόληψη της αύξησης βάρους και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και καρκίνου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Healthline.

Μήλα: Ποιος τύπος είναι ο πιο υγιεινός

Ενώ όλα τα μήλα είναι υγιεινά, υπάρχουν ορισμένες ποικιλίες που μπορεί να περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από άλλα. Με βάση, λοιπόν, τη διατροφική τους αξία, τα μήλα Granny Smith είναι το πιο υγιεινό είδος μήλων που μπορείτε να φάτε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι χαμηλότερα σε ζάχαρη και υδατάνθρακες, σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες, και περιέχουν περισσότερα φυτοθρεπτικά συστατικά και πολυφαινόλες. Τα μήλα Granny Smith είναι, επίσης, πλούσια σε πηκτίνη, έναν τύπο διαλυτών φυτικών ινών, που μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ανάπτυξης υγιών βακτηρίων του εντέρου.

Μήλα: Ο ρόλος της γεύσης στην επιλογή τους

Αν και τα μήλα Granny Smith μπορεί να περιέχουν ελαφρώς περισσότερα θρεπτικά συστατικά από άλλα είδη μήλων, η διαφορά δεν είναι αρκετά μεγάλη ώστε να υπερβαίνει τις προσωπικές σας προτιμήσεις ως προς τη γεύση. «Οι διατροφικές διαφορές μεταξύ των ποικιλιών μήλων είναι μικρές», εξηγεί στο healthdigest.com, η διαιτολόγος Mira Ilic από την Cleveland Clinic. «Αλλά οι γευστικές διαφορές είναι μεγάλες. Μην επιλέξετε ένα μήλο με βάση μια μικρή διαφορά θρεπτικών συστατικών εάν δεν σας αρέσει η γεύση», συμπλήρωσε.

Στο τέλος της ημέρας, κάθε μήλο που δαγκώνετε μπορεί να σας παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για να ενισχύσετε ή να διατηρήσετε την υγεία σας. Όλα τα μήλα είναι σημαντικές πηγές φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να τρώτε όποιο μήλο σας αρέσει καλύτερα.

Είτε προτιμάτε τα μήλα Red Delicious είτε τα Pink Lady, είναι σημαντικό να επιλέξετε μήλα φρέσκα και ντόπια. Τα παλαιότερα μήλα δεν είναι τόσο θρεπτικά όσο τα φρέσκα και φροντίστε να διαλέξετε μήλα που είναι σφιχτά και χωρίς μώλωπες. Τα φρέσκα μήλα είναι, επίσης, συνήθως πιο φωτεινά ενώ τείνουν να έχουν ισχυρότερο άρωμα.


newsbeast.gr

 


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael