Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Δεν τους χαρίζουμε τις σπουδές μας, τη ζωή μας, το μέλλον μας!

Ανακοίνωση ΟΒ Φλώρινας ΚΝΕ για Φοιτητές
 

Τις τελευταίες ημέρες οι φοιτητές της Φλώρινας ζούνε με στην ανασφάλεια και άγχος λόγω του σεισμού, με κύρια σκέψη στο μυαλό τους τι θα γίνει με την εξεταστική, ειδικά τώρα που “χάθηκε” μία εβδομάδα μαθημάτων. Οι οικογένειες τους επιφορτίστηκαν με επιπλέον κόστος το “πήγαινε - έλα” των φοιτητών, καθώς υπάρχει ο φόβος να μείνουν στην πόλη.

Ο σεισμός μαζί με τις ζημιές που έχουν καταγραφεί στην ήδη αργή διαδικασία ελέγχου της καταλληλότητας των κτιρίων που έχουν εμφανείς ρωγμές, φέρνει στην επιφάνεια τις μεγάλες ανάγκες αλλά και ελλείψεις που υπάρχουν στην αντισεισμική προστασία. Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και αναλογούν σε όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά που αντιμετωπίζουν την υγεία και την ασφάλεια του λαού και της νεολαίας με τη λογική κόστους - οφέλους που επιβεβαιώνεται με την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα Πανεπιστήμια, όπως ακριβώς έκλεισαν, παρά τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά,. Απόφαση η οποία είναι αντιεπιστημονική και επικίνδυνη για την υγεία και τις σπουδές των φοιτητών.

Αντί για πρόσληψη υγειονομικών και καθηγητών, αντί να ενισχύσει τις κατάλληλες δομές του κράτους για τον έλεγχο και τον σχεδιασμό έργων για την ασφάλεια από έκτακτες συνθήκες, επιμένει να ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία δεν πρόκειται να μπει στις σχολές, παρά τα κυβερνητικά σχέδια. «Λεφτά υπάρχουν» για την επιχειρηματική λειτουργία και την «αριστεία» των ΑΕΙ, όπου κατευθύνονται 604 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά για την υγεία και τις ανάγκες των φοιτητών δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ!

Επιβεβαιώνεται ακόμη μία φορά πόσο αναγκαίος είναι ο άμεσος σχεδιασμός, η χρηματοδότηση και η υλοποίηση των αναγκαίων αντισεισμικών έργων, αλλά και του προληπτικού ελέγχου με ευθύνη του κράτους.

Για κανένα λόγο να μην κινδυνέψει η εξεταστική των φοιτητών!

Χρειάζεται να γίνει κριτήριο για τον κάθε φοιτητή, να μην μπει κανένα εμπόδιο στη διαδικασία των σπουδών του, κανείς να μην βρει εμπόδιο στο να δώσει μαθήματα με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για την υγεία του. Η υπεράσπιση της υγείας και των σπουδών των φοιτητών είναι πλέον στα χέρια του φοιτητικού κινήματος. Με τη συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση να επιβάλει μέτρα προστασίας της υγείας και ομαλής διεξαγωγής της εξεταστικής, απαιτώντας:

· Να γίνει άμεσα ο έλεγχος και η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν οι φοιτητές για κάθε ζημιά που προέκυψε. Ούτε ένα ευρώ παραπάνω από τις τσέπες των φοιτητών για τις σπουδές τους.

· Να προχωρήσει άμεσα ο έλεγχος της καταλληλότητας των Πανεπιστημιακών κτιρίων, να προχωρήσουν τα κατάλληλα έργα αποκατάστασης όπου υπάρχει ανάγκη.

· Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα rapid test στα Πανεπιστήμια, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και το εκπαιδευτικό προσωπικό των ιδρυμάτων.

· Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί διπλή εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης (διά ζώσης με αραίωση τμημάτων, εξ αποστάσεως, απαλλακτικές εργασίες).

· Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από και προς τις σχολές.

· Μαγνητοσκόπηση των διαλέξεων και αναπλήρωση εργαστηρίων, καθώς και δυνατότητα εναλλακτικών ημερομηνιών ή τηλεματικής εξέτασης για τους φοιτητές που νοσούν.

· Να χορηγούνται δωρεάν οι μάσκες αυξημένης προστασίας που απαιτούνται.

· Έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των ιδρυμάτων, να γίνουν μαζικές προσλήψεις καθηγητών & προσωπικού καθαριότητας.

· Επιστημονικά τεκμηριωμένη καμπάνια εμβολιασμού στα Πανεπιστήμια. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα με τα ιδρύματα. 

 

Οργάνωση Βάσης Φλώρινας

της ΚΝΕ

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael