Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΟΧΙ στα σχέδια υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας υγείας στη Δυτική Μακεδονία

Τις προηγούμενες μέρες ήρθε στην επιφάνεια μια «μελέτη» η οποία ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία από τον Δήμο Κοζάνης και αφορούσε την διάρθρωση των δημόσιων δομών υγείας της Περιφέρειας μας. Ουσιαστικά η "μελέτη" που παραγγέλθηκε είχε σκοπό την δημιουργία Περιφερειακού νοσοκομείου μέσω Σ.Δ.Ι.Τ στην Κοζάνη, που για να υλοποιηθεί θα έπρεπε να διαλυθούν τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Π.Δ.Μ!

Η Μελέτη προβλέπει τη μεταφορά προσωπικού από τα Περιφερειακά νοσοκομεία προς το Κέντρο και μετατροπή τους σε αγροτικά ιατρεία ή Κέντρα Υγείας αφού θα παρέχουν πλέον μόνο υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας. Πρακτικά επί της ουσίας σημαίνει, υποβάθμιση, ιδιωτικοποιήσεις έως και κλείσιμο των νοσοκομείων Καστοριάς, Πτολεμαΐδας, Γρεβενών και Φλώρινας. Και όλα αυτά την ώρα που το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και το Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας έχουν μπει σε προγράμματα ανάπτυξης και επέκτασης των εγκαταστάσεών τους.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, που δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο σχεδιασμό των υπηρεσιών Δημόσιας υγείας σε επίπεδο Περιφέρειας, έδρασε ακόμα μία φορά ως «λαγός» της Κυβέρνησης βοηθώντας την να περάσει τη γενικότερη γραμμή της για διάλυση και ιδιωτικοποίηση της υγείας ξεκινώντας από την «πολύπαθη» Δ. Μακεδονία! Ταυτόχρονα λειτουργώντας ως παράγοντας «παλιάς κοπής» καλλιεργεί κατώτερα τοπικιστικά ένστικτα για δικό του πολιτικό/ ψηφοθηρικό όφελος εξυπηρετώντας παράλληλα και τα ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονται την υγεία στην Περιοχή και όχι μόνο.

Η συζήτηση που άνοιξε με αφορμή αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά πρόκειται για το νεοφιλελεύθερο σχέδιο διάλυσης της Δημόσιας Υγείας και την παράδοσή της στο Κεφάλαιο που έχει αποφασιστεί και υλοποιείται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) που ψήφισαν μαζί και συνεχίζουν να υλοποιούν όλα τα Μνημόνια.

Ωστόσο η συγκυρία που έχουν επιλέξει για την υλοποίηση των σχεδίων τους, ενώ μετράμε πάνω από 20.000 νεκρούς συνανθρώπους μας από τον Covid19, που σύμφωνα με την "μελέτη Τσιόδρα" θα μπορούσαν να είναι λιγότεροι με την

ενίσχυση του Ε.Σ.Υ, δείχνει την αναλγησία τους και ταυτόχρονα πόσο επικίνδυνοι είναι.

Χαρακτηριστική είναι η αφωνία για όλα αυτά του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας αλλά και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη παρότι είναι οι κύριοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι για τη χάραξη και υλοποίηση ενός σχεδίου αναβάθμισης των παροχών δημόσιας υγείας στην Περιοχή.

Η "Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δ. Μακεδονία" έχει προειδοποιήσει εγκαίρως για όσα απεργάζονται και έχει συμμετάσχει σε κάθε αγώνα για την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας.

Οι Δυτικομακεδόνες και οι Δυτικομακεδόνισσες πρέπει με Περιφερειακή λογική και έξω από παλιάς κοπής τοπικισμούς, εδώ και τώρα, όχι απλά να σταματήσουμε τα σχέδια που απεργάζονται για την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας αλλά να διεκδικήσουμε την πλήρη στελέχωση των δομών υγείας της Π.Δ.Μ και την δημιουργία ενός σύγχρονου Δημόσιου Περιφερειακού νοσοκομείου που να καλύπτει όλες τις ανάγκες της Π.Δ.Μ

 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael