Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σε κλοιό χιονιά τα βόρεια προάστια Αττικής -Εκκλήσεις δημάρχων - «Έμφραγμα» στην Αττική Οδό (φωτο)

 Φωτογραφία: SOOC

Η ανακοίνωση από την «Αττική Οδό»:

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός της Αττικής Οδού από το πρωί του Σαββάτου και καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα», προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτός ο αυτοκινητόδρομος, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα, δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές.

Η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο. Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν «διπλώσει» νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν μπορούν να προσπεράσουν και επιχειρούν με ανάποδη κίνηση, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα.

Στην Αττική Οδό των 70 χιλιομέτρων επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα ή ένα κάθε δύο χιλιόμετρα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της Εταιρείας.

Η χιονόπτωση αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή είναι συνεχής και επειδή, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένεται να ενταθεί σήμερα το απόγευμα και αύριο, Τρίτη, συνιστάται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

 Φωτογραφία: EUROKINISSI

Φορτωμένη με χιόνια έφτασε η κακοκαιρία «Ελπίς» στην Αττική, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα κυρίως στα βόρεια προάστια του λεκανοπεδίου.

Δήμοι και Περιφέρεια από νωρίς βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για την επέλαση του χιονιά, ενώ η Πολική Προστασία έχει τεθεί σε επιφυλακή με καθημερινές συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα νωρίτερα, με μήνυμα στο 112, οι αρμόδιοι προειδοποίησαν για πολύ έντονες χιονοπτώσεις, καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Δήμαρχοι των βορείων προαστίων με τους οποίους ήρθε σε επικοινωνία το iefimerida.gr, μετέφεραν τις εκκλήσεις τους προς τους πολίτες για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων τις επόμενες ώρες.

 

iefimerida.gr


 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael