Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Τριετές μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Σιατίστης κυρού Παύλου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς (φωτο-βίντεο)

 

Την Κυριακή Μετά τα Φώτα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου το τριετές μνημόσυνο του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.

"Ο Χριστός είναι η χαρά, το φως το αληθινό, η ευτυχία! Ο Χριστός είναι η ελπίδα μας! Η σχέση με τον Χριστό είναι αγάπη, ενθουσιασμός, λαχτάρα του βίου! Ο Χριστός είναι το παν! Είναι έρωτας αναφαίρετος. Ο έρωτας του Χριστού. Από εκεί πηγάζει η χαρά.
Χριστιανός είναι αυτός που ζει τη ζωή του Χριστού και τη ζωή του Χριστού την αποκτά ο άνθρωπος με τη συμμετοχή του στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και ιδιαίτερα στη θεία Λειτουργία. Πνευματική ζωή δεν σημαίνει καλή συμπεριφορά, αλλά παρουσία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή του ανθρώπου.
Η βίωση της αλήθειας της Ορθοδοξίας θα μας μάθαινε να βλέπουμε τον Θεό στο πρόσωπο των αδελφών μας, να σεβόμαστε τον κόσμο σαν δώρο του Θεού, να στραφούμε από την επιφάνεια στο βάθος της ύπαρξής μας, θα μας οδηγούσε στην ανεύρεση ενός νέου, κοινοτικού και αγαπητικού τρόπου ζωής.
Αυτή θα ήταν η μόνη αληθινή επανάσταση που θα μπορούσε να αλλάξει τη μορφή και τη ζωή του τόπου μας και του κόσμου όλου. Η μόνη διέξοδος στον σημερινό αδιέξοδο κόσμο".


Μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.Παύλος

 


πηγη Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς Κύπρου

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael