Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Παράσταση διαμαρτυρίας για να μη μείνει κανένας φοιτητής εκτός εξεταστικής

Εκλεγμένοι στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων Κοζάνης και φοιτητές Κοζάνης

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προχώρησαν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Τμημάτων της Κοζάνης, εκλεγμένα με το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής ΚΣ, καθώς και φοιτητές αυτών των Τμημάτων.

Παρέδωσαν κείμενο στην Πρυτανεία του Ιδρύματος με κύριο αίτημα το να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για να μη μείνει κανένας φοιτητής εκτός εξεταστικής, ειδικά λόγω της υγειονομικής κατάστασης.

Το κείμενο που κατέθεσαν είναι το εξής:

“Ακόμα και τώρα που τα κρούσματα έχουν φτάσει τα δεκάδες χιλιάδες ημερησίως η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας! Στην πράξη η κ. Κεραμέως ουσιαστικά ανακοίνωσε το εξής μοναδικό μέτρο: Την εφαρμογή "ανοσίας της αγέλης" στα Πανεπιστήμια όπως και στα σχολεία!

Εδώ και 2 ολόκληρα χρόνια οι φοιτητές μέσα από τους Συλλόγους μας διεκδικούμε και απαιτούμε να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολών μας. Η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να υλοποιήσει τα λογικά και αυτονόητα αιτήματα, όμως δεν το έκανε γιατί τα θεωρεί "κόστος". Αντίθετα αξιοποίησε όλο το χρόνο και το χρήμα που είχε, για να νομοθετεί ενάντια στις ανάγκες των φοιτητών και προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, να προωθεί νέα σχέδια καταστολής των αγώνων μας!

Ως εδώ! Δεν ανεχόμαστε άλλο να παίζουν με τις σπουδές μας και την υγεία των οικογενειών μας!

Απαιτούμε:

● Να τοποθετηθούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ για δωρεάν, επαναλαμβανόμενα rapid test για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, το εκπαιδευτικό προσωπικό σε κάθε Ίδρυμα!

● Να αυξηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων από και προς τα Τμήματα, με τακτική απολύμανσή τους.

● Να χορηγούνται δωρεάν οι ειδικές μάσκες (FFP2 / KN95 / N95) που απαιτούνται.

● Εξασφάλιση μαγνητοσκόπησης των διαλέξεων και αναπλήρωση εργαστηρίων καθώς και δυνατότητα εναλλακτικών ημερομηνιών ή τηλεματικής εξέτασης για τους φοιτητές που νοσούν.

● Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική!

○ Εξασφάλιση της δια ζώσης εξέτασης με όλα τα απαραίτητα μέτρα (αραίωση τμημάτων, αποστάσεις, μάσκες).

○ Χρήση όλων των μορφών εξέτασης για τους φοιτητές που νοσούν (τηλεματικά, απαλλακτικές εργασίες).

○ Επαναληπτική εξεταστική για όλους όσους φοιτητές νοσήσουν και δεν μπορέσουν να συμμετέχουν με κανένα από τους παραπάνω τρόπους στην εξέταση.

○ Διπλή εξεταστική για όλους τους φοιτητές ανεξαρτήτως εξαμήνου.

○ Χρήση όλων των μορφών εξέτασης (τηλεματικά, απαλλακτικές εργασίες) και για τους φοιτητές που έχουν φύγει από την πόλη και λόγω των συνθηκών δεν μπορούν να ταξιδέψουν.

Πανσπουδαστική ΚΣ”

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια