Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πατέρας μπαίνει στον μαγνητικό τομογράφο μαζί με την 2χρονη κόρη...

Αναδημοσίευση από το 2020

Η συγκλονιστική φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμου πριν λίγο καιρό από νοσοκομείο Ichilov στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ που μόνο δάκρυα συγκίνησης μπορεί να φέρει: Για πρώτη φορά επιτράπηκε σε ένα 2,5 ετών παιδί να μπει στον μαγνητικό τομογράφο μαζί με τον μπαμπά του!

Ο λόγος για την μικρούλα Bitan, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο και χρειάστηκε να υποβληθεί στην εν λόγω εξέταση, κατά την οποία θα έπρεπε να παραμείνει εντελώς ακίνητη. Καθώς, όμως, οικογένεια και γιατροί προτίμησαν να μην της κάνουν ολική αναισθησία, λόγω του νεαρού της ηλικίας της, ο μπαμπάς της προθυμοποιήθηκε να μπει μαζί της μέσα στο μηχάνημα και έτσι να την κρατήσει εντελώς ήρεμη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο επικεφαλής της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Dr. Liat Ben Sira, «Στη μαγνητική δεν πρέπει να κινείται κανείς, οπότε στα παιδιά έως 7 ετών συνήθως κάνουμε αναισθησία. Ο στόχος είναι πάντα να μην τα βάζουμε σε κίνδυνο και αν δίνουμε προτεραιότητα στα παιδιά που χρειάζονται απεικόνιση με μαγνητική που δεν έχει ακτινοβολία, έναντι της αξονικής. Πλέον για πρώτη φορά, επιτρέψαμε σε ένα 2μιση ετών παιδί να μπει στο μαγνητικό τομογράφο στην αγκαλιά του μπαμπά της, προκειμένου να μη λάβει αναισθησία, αλλά και να μην κουνιέται. Με τον τρόπο αυτό γλυτώσαμε από πολύ χρόνο και η εξέταση έγινε πολύ πιο εύκολα».

Ο δε μπαμπάς της, Itai Bitan, είπε: «Ήθελα η κόρη μου να είναι ήρεμη, να μην αγχωθεί. Κρατούσα τα χέρια της, τη χάιδευα και της μιλούσα. Τουλάχιστον κατάφερα να μη χρειαστεί αναισθησία. Για εμένα αυτό δεν είναι κάτι ηρωικό, μα το πιο βασικό πράγμα που μπορεί να κάνει ένα μπαμπάς για την κόρη του…»

 

infokids.cy 

*Ιούνιος 2020

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael