Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου!

 – Πώς θα λειτουργήσουν

 

Ανοίγουν κανονικά τα σχολεία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

Σε αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων κατέληξαν οι λοιμωξιολόγοι που συνεδρίασαν, την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr οι ειδικοί κατέληξαν να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου με 3 τεστ την εβδομάδα

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα, τότε οι μαθητές θα κάνουν 5 τεστ, ένα ημερησίως δηλαδή, την εβδομάδα.

Τρία τεστ την εβδομάδα σε καθηγητές και μαθητές (αντί για δύο που ίσχυε ως τώρα, Δευτέρα και Πέμπτη). Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα, τότε ο μαθητής που διαπιστωθεί θετικός θα μένει σπίτι επί πενθήμερο και οι υπόλοιποι μαθητές θα κάνουν πέντε τεστ την εβδομάδα, ένα ημερησίως δηλαδή.

Οι εμβολιασμένοι καθηγητές θα κάνουν self test, οι ανεμβολίαστοι rapid.

Ο έλεγχος μετά από κρούσμα στην τάξη δεν θα γίνεται πια με τη «μέθοδο του σταυρού» (οι άμεσες επαφές του μαθητή, μπροστά πίσω, δεξιά και αριστερά του στο θρανίο) αλλά σε όλη την αίθουσα.

Για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει απόφαση για το πότε κλείνει ένα τμήμα. Ως τώρα ίσχυε το 50%+1. Δηλαδή, εφόσον νοσούσαν πάνω από τα μισά παιδιά, έκλεινε το τμήμα. Στο τραπέζι έχει πέσει να μειωθεί το όριο στο 30%+1, ωστόσο ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση στην επιτροπή.

Τις σχετικές ανακοινώσεις για τα μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων θα κάνουν στις 18:00 οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η απόφαση για να ανοίξουν τα σχολεία στις 10/1 στηρίζεται στις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι για την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Οι λόγοι είναι παιδαγωγικοί, καθώς οι μαθητές δεν γίνεται να μείνουν πίσω στα μαθήματά τους, ψυχολογικοί, γιατί τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στο σχολικό περιβάλλουν και το κυριότερο επιδημιολογικοί, καθώς οι ειδικοί θεωρούν πως είναι καλύτερος ο έλεγχος της επιδημιολογικής κατάστασης όταν οι μαθητές είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον, όπως είναι το σχολείο. 

 

ΠΗΓΗ

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael