Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Χριστουγεννιάτικο πιάτο: Στήθος γαλοπούλας σε ρολό

Υλικά

  • 1 στήθος γαλοπούλας ολόκληρο, χωρίς κόκαλα, με την πέτσα (περίπου 3-4 κιλά), ανοιγμένο από τον χασάπη για ρολό
  • 8 λουκάνικα με σκόρδο ή πράσο & μυρωδικά, χωρίς το εξωτερικό έντερο
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 χούφτα μυρώνια & καυκαλήθρες, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. τσιαπάτα ψωμί, σε κομμάτια, μουλιασμένα σε 6 κουτ. σούπας γάλα
  • 18-20 λεπτές φέτες μπέικον (όχι καπνιστό)

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά των λουκάνικων, την παρμεζάνα, τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες και το ψωμί μαζί με το γάλα, αλατίζουμε πολύ καλά και ανακατεύουμε με τα χέρια.

Βάζουμε το στήθος ανοιγμένο σε μια επιφάνεια κοπής με την πέτσα προς τα κάτω. Με ένα κουτάλι απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του στήθους και φέρνουμε τις δύο άκρες στο κέντρο για να καλυφθεί η γέμιση. Απλώνουμε τις λωρίδες μπέικον σε μια επιφάνεια (η μία να ακουμπά ελαφρώς πάνω στην άλλη για να μην υπάρχουν κενά). Από πάνω ακουμπάμε το στήθος της γαλοπούλας με την πέτσα προς τα κάτω. Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό έτσι ώστε το μπέικον να το καλύπτει καλά. Δένουμε με σπάγκο κουζίνας σε διάφορα σημεία ώστε να διατηρήσει το σχήμα του στο ψήσιμο.

Ζυγίζουμε το ρολό σε ζυγαριά και υπολογίζουμε 20΄ ψησίματος ανά 500 γρ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Ακουμπάμε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί και την ψήνουμε για τον χρόνο που υπολογίσαμε. Το τελευταίο μισάωρο, αν έχει πάρει πολύ χρώμα, ψήνουμε το ρολό καλύπτοντας με αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά καλυμμένο χαλαρά με αλουμινόχαρτο πριν σερβίρουμε

Φωτογραφίες: Ant Duncan

Tips

Ζητάμε από τον χασάπη μας να μας ετοιμάσει ολόκληρο το στήθος γαλοπούλας αφαιρώντας τα κόκαλα και τις φτερούγες και αφήνοντας την πέτσα. Κατόπιν, να μας το ανοίξει σαν πεταλούδα για ρολό. Το στήθος χρειάζεται μόνο 2 ώρες για να ψηθεί, κόβεται εύκολα και είναι τέλεια επιλογή για χριστουγεννιάτικο ψητό.

 

olivemagazine.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael