Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εγκρίνεται η περιβαλλοντική μελέτη για τα μάρμαρα Τρανοβάλτου

Στάθης Κωνσταντινίδης, Βουλευτής Π.Ε Κοζάνης: "Εγκρίνεται η περιβαλλοντική μελέτη για τα μάρμαρα Τρανοβάλτου. Αναπτυξιακή προοπτική για τα Καμβούνια και το Δήμο Σερβίων".

Μετά από συνεχή παρακολούθηση του θέματος της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, για τη λειτουργία των λατομείων μαρμάρου στο Τρανόβαλτο, όπως ενημερώθηκα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βαίνει προς ολοκλήρωση η σχετική διαδικασία με την έκδοση της ΑΔΑ.

Το ζήτημα βρισκόταν σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια και η επίλυσή του αποτέλεσε διαχρονικό αίτημα του Τρανοβάλτου και της ευρύτερης περιοχής των Καμβουνίων, προκειμένου να ξεκινήσει η αποκατάσταση και η εκμετάλλευση των ποιοτικών κοιτασμάτων μαρμάρου.

Όπως είναι γνωστό, η δραστηριότητα του μαρμάρου αποτέλεσε ίσως τον πιο ισχυρό αναπτυξιακό πυλώνα της περιοχής και γι' αυτό είχα ειδικά αναφερθεί στο ζήτημα της αδειοδότησης, στη σύσκεψη που είχαμε οι Βουλευτές της Δ Μακεδονίας με το κ. Πρωθυπουργό, πριν από ένα χρόνο, για τον προγραμματισμό της μεταλιγνιτικής περιόδου, εστιάζοντας στις θέσεις εργασίας που μπορεί να δημιουργήσει η οργανωμένη και βιώσιμη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων και θυμάμαι από τότε το έντονο ενδιαφέρον του.

Όμως, και στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κοζάνη, ο κ Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την ταχεία ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Τον ευχαριστούμε θερμά για το προσωπικό του ενδιαφέρον, όπως και τον Υπουργό κύριο Σκρέκα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που παρά τον αυξημένο όγκο, ολοκλήρωσαν τις εργασίες.

Όπως ενημερώθηκα, η σχετική απόφαση θα αποσταλεί στον Δήμο Σερβίων τις επόμενες ημέρες. 

 

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

 

 

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael