Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μας «τσάκισαν» στους φόρους!

Μόνο το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου πληρώσαμε 43 δισ.!

Μεγάλη αύξηση στα φορολογικά έσοδα κατέγραψε ο Προϋπολογισμός το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 43 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 855.000.000 ευρώ ή 2% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα φορολογικά έσοδα έχουν ξεπεράσει τις εισπράξεις ολόκληρης της περυσινής χρονιάς, ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως το 2021 θα κλείσει με φορολογικά έσοδα υψηλότερα του επικαιροποιημένου στόχου των 46,86 δισ. ευρώ.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου σημείωναν πως αυτή η άνοδος οφείλεται:

* Στους φόρους κατανάλωσης

* στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων

* στον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων, από τον οποίο ενισχύθηκαν σημαντικά τα φορολογικά έσοδα κυρίως τον μήνα Οκτώβριο

«Τα αυξημένα σε σχέση με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού φορολογικά έσοδα συνεχίζονται και τον μήνα Νοέμβριο, κάτι που επιβεβαιώνει την ταχύτερη του αναμενομένου ανάκαμψη της οικονομίας, που άλλωστε έχει καταγραφεί και από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης παρουσιάζοντας τα στοιχεία του Προϋπολογισμού.

Η πορεία των φορολογικών εσόδων στο 11μηνο του έτους δηλώνει πως έχει ήδη δημιουργηθεί ο δημοσιονομικός χώρος για τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης που έχουν ανακοινωθεί, όπως το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους υγειονομικούς, ενώ δεν θα επηρεαστεί και το πρωτογενές έλλειμμα, το οποίο αναμένεται να παραμείνει κοντά στον στόχο που έχει τεθεί στο 7% του ΑΕΠ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο βάρος των εσόδων προήλθε από τους μαζεμένους φόρους που καλούνται να καταβάλλουν οι φορολογούμενοι μετά τον Ιούλιο του 2021 σε φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, αλλά και τις πάγιες ρυθμίσεις για οφειλές σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Υπενθυμίζεται πως η φοροκαταιγίδα θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, καθώς έως το τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ ως το τέλος Φεβρουαρίου 2022 οι δόσεις για τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ.


newsbreak.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael