Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Οι «Τρύπες της Παναγίας» και η ιστορία τους

Το άγνωστο μνημείο της ορθοδοξίας που βρίσκεται στο Όρος Παγγαίο


Η Ελλάδα έχει τόσα πολλά αξιοθέατα, που πιθανότατα δεν έχεις επισκεφθεί, αλλά ούτε καν έχει ακούσει κάποιος για την ύπαρξή τους.

Ένα από αυτά είναι οι άγνωστες «Τρύπες της Παναγίας», οι οποίες βρίσκονται στην ανατολική Μακεδονία και συγκεκριμένα στο χωριό Μουσθένη στην Καβάλα. Εκεί, στο Όρος Παγγαίο βρίσκεται ένα πολύ σπουδαίο μνημείο της ορθοδοξίας. Όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, πρόκειται στην πραγματικότητα για σπηλιές στο βουνό, που μοιάζουν με τρύπες. Σε αυτές τις σπηλιές οι Χριστιανοί των πρώτων αιώνων θεωρείται ότι δόξαζαν τον Θεό.

Υπάρχει και ένας θρύλος ο οποίος αναφέρεται σε αυτές τις «Τρύπες της Παναγίας». Σύμφωνα, με όσα λέει ο σχετικός θρύλος λοιπόν, μέσα από αυτές τις τρύπες – σπηλιές ακολουθούνταν μια διαδρομή. Συγκεκριμένα, λέγεται ότι ακολουθώντας μια μυστική διαδρομή το σπήλαιο οδηγεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφίνισσας. Μια από τις πιο γνωστές και εντυπωσιακές εκκλησίες της Ελλάδας. Πρόκειται για το παλαιότερο εν ενεργεία μοναστήρι της Ελλάδας.


Όταν βρεθείς στην περιοχή, αξίζει να γνωρίσεις καλύτερα το χωριό Μουσθένη. Ένα χωριό που έχει πλέον περίπου 1.000 κατοίκους και ανήκει στον Δήμο Παγγαίου. Αποτέλεσε για αρκετά χρόνια το κεφαλοχώρι της περιοχής απέχοντας 32 χλμ. από την Καβάλα. Είναι πολύ κοντά στην Εγνατία Οδό και έτσι δεν είναι δύσκολο να το επισκεφθεί κανείς αν βρεθεί εκεί.

Οι άγνωστες ομορφιές της Ανατολικής Μακεδονίας

Η Καβάλα είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα διαμάντια της Ανατολικής Μακεδονίας, αλλά όχι το μοναδικό. Υπάρχουν πολλά που θα δεις και θα κάνεις αν επιλέξεις για διακοπές την περιοχή. Ένα από αυτά είναι η άγνωστη ελληνική «λίμνη του Θησαυρού» που εντυπωσιάζει όποιον τη δει από κοντά ή έστω από φωτογραφίες. Στην Καβάλα βρίσκεται επίσης και ο Πύργος της Απολλωνίας, το αξιοθέατο της Μακεδονίας με την συγκλονιστική θέα. Τέλος, πώς να μην αναφερθούμε στο υπόγειο ελληνικό ποτάμι με την απόκοσμη ομορφιά.

Οι άγνωστες «Τρύπες της Παναγίας» είναι απλώς η αφορμή για να γνωρίσεις μια όχι τόσο τουριστική περιοχή της Ελλάδας, αλλά σίγουρα μαγευτική. Πολλά μυστικά αξιοθέατα και μνημεία της φύσης που θα σε αφήσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση και να το βάλεις στο πρόγραμμα την εκδρομή σου.

 

news.gr

1η και 2η φωτογραφία vimaorthodoxias.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael