Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αγροτικός Σύλλογος Δήμων Κοζάνης-Σερβίων-Βελβεντού: Κάλεσμα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18 Δεκέμβρη 2021

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή τους βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής το Σάββατο 18 Δεκέμβρη στην Πλατεία της Κοζάνης που οργανώνουν εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής.

Θέλουμε να διαδηλώσουμε και να φωνάξουμε δυνατά ενάντια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που μαυρίζει τις ζωές μας . Ενώνουμε την φωνή μας μαζί με τους εργαζομένους , την νεολαία , τις γυναίκες , τους συνταξιούχους.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην ακρίβεια , όπου με τις αυξήσεις στα αγροτικά τιμολόγια προκαλούν «ηλεκτροσόκ» στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, εκτοξεύουν το κόστος παραγωγής σε μια περίοδο που το αγροτικό εισόδημα συνεχώς μειώνεται, ιδιαίτερα από τις χαμηλές τιμές των προϊόντων, τις καταστροφές που προκάλεσαν τα φυσικά φαινόμενα, από τις πετσοκομμένες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην απολιγνιτοποίηση και τις συνέπειες της που έχουν συγκεκριμένη έκφραση στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους με χαρακτηριστικά παραδείγματα την <<την κατάληψη >> εδαφών για μια σειρά επενδύσεις πετώντας έξω εμάς από τα χωράφια και του βοσκοτόπους.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και την υγεία εμπόρευμα. Είναι τραγική η κατάσταση στα αγροτικά ιατρεία της περιοχής με ελλείψεις , κενά και μετακινήσεις γιατρών για να μπαλώσουν τρύπες. Η απάντηση της κυβέρνησης είναι μείωση κατά 279 εκ για τα νοσοκομεία και την ΠΦΥ αυτές τις ημέρες που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός.

Πιο συγκεκριμένα διεκδικούμε :

§ Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στη λαϊκή κατανάλωση.

§ Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

§ Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ έως τέλος του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100% με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

§ Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το όργιο παραβιάσεων και εξαπάτησης που γίνεται από τις «πύλες της κολάσεως» του ΟΣΔΕ σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων, ώστε κάποιοι επιτήδειοι να στήνουν χορό εκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες μας παίζοντας με το εθνικό απόθεμα, τις εκτάσεις, τους βοσκότοπους. Οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ να γίνονται δωρεάν και με έλεγχο με την ευθύνη των δομών του υπουργείου. Να αποσυνδεθούν οι ενισχύσεις στην κτηνοτροφία από τα βοσκοτόπια. Να μην έχει αναδρομική ισχύ η σχετική ΚΥΑ.

§ Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Κανένα σπίτι και γεώτρηση χωρίς ρεύμα. Κανένα αρδευτικό έργο με ΣΔΙΤ που μετακυλίουν ένα υπερδιογκωμένο κόστος στους αγρότες και στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για τα υπερκέρδη κατασκευαστικών ομίλων και τραπεζών.

§ Άμεσα έργα για αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής μας.

§ Φτάνει πια με το παραμύθι μόνο της «ατομικής ευθύνης». Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία. Δημιουργία νέων απαραίτητων ΜΕΘ, προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για να συμβάλουν στη μάχη ενάντια στην πανδημία. Προσωπικό και μηχανήματα στην πρωτοβάθμια δομή Υγείας, τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο.

§ Όχι στην αρπαγή γης από τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες και την παράδοση της σε επιχειρηματικούς ομίλους .

Ταυτόχρονα δηλώνουμε την συμμετοχή μας στην πανελλαδική σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Δεκέμβρη στη Νίκαια της Λάρισας.

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael