Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Λαμπρός εορτασμός Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη στο μοναστήρι που ασκήτευσε (φωτο-βίντεο)

Με αισθήματα χαράς και ιεράς συγκινήσεως πραγματοποιήθηκε, το διήμερο 21 και 22 Νοεμβρίου 2021 στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος στις Ροβιές της Βορείου Ευβοίας, ο εορτασμός της ιεράς μνήμης του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ιακώβου (Τσαλίκη) του νέου Ασκητού του εν Ευβοία, ο οποίος διετέλεσε Κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και συγκεκριμένα Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ και αγάπησε πολύ το Θεό, αγωνιζόμενος το μαρτύριο της συνειδήσεως σε ολόκληρη την επίγεια ζωή του, αναπαύοντας πολλούς ανθρώπους ποικιλοτρόπως, πάλαι τε, όντας εν ζωή, και επ’ εσχάτων, διά των θαυμάτων του.

Το απόγευμα της παραμονής, Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στο ταξίδι αγιασμού του Οσίου Ιακώβου μέσα στο πλοίο της Εκκλησίας, συνέψαλε με το Καθηγούμενο της Ι. Μονής, Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη, την Ι. Παράκληση προς τιμήν του Οσίου και προεξήρχε στην ακολουθήσασα ιερά λιτανεία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ιερές Ακολουθίες και το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου, επιλέγοντας τον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=HRaZA-x6ukQ

Κατά τη διάρκεια της νύκτας ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία από τους αδελφούς και πατέρες της Ι. Μονής και άλλους Κληρικούς στο Ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, το οποίο ευρίσκεται στον εξωτερικό περίβολο της Ι.Μονής.

Κατά την κυριώνυμη ημέρα της πανηγύρεως, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε και στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως αλλά και παρεπιδήμων, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας και αδελφός της Ι. Μονής, Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις εόρτιες ευχές του προς τους πατέρες της Ι. Μονής, τους προσελθόντες προσκυνητές, αλλά και τους παρακολουθούντες από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «4Ε», το διαδίκτυο και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος «97,7»fm την απευθείας μεταδοδείσα ιερά πανήγυρη, να στολισθούν με αρετές -μιμούμενοι τον εορτάζοντα Όσιο Ιάκωβο- να αναπαύουν στις καρδιές τους τον Ιησού Χριστό και να μη Τον λυπούν ποτέ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ιερά ακολουθία του Όρθρου και την Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία, επιλέγοντας τον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=gXDOGjNjTYk


Φωτογραφίες:  Χρήστος Βασιλείου - Λάρισα

Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael