Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος: Να πάρει πίσω η Κυβέρνηση τα μέτρα για τους ναούς

Άστραψε και βρόντηξε στο σημερινό κήρυγμά του ο μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος κατά όλων εκείνων που προσπαθούν να επιρρίψουν τις ευθύνες στην Εκκλησία για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για τους ναούς.

«Εκείνοι που μέχρι προχθές μας τόνιζαν ότι δεν μπορούν να ταυτίσουν την πίστη, την θρησκεία και την Εκκλησία με άλλους χώρους που είναι αναγκαίους αλλά δεν έχουν προτεραιότητα στη ζωή μας, έρχονται σήμερα και ρίχνουν το μπαλάκι και την ευθύνη στο ότι η Εκκλησία αποφάσισε και εμείς απλώς κάναμε νόμο την απόφασή της», ανέφερε φανερά ενοχλημένος ο κ. Γεώργιος αμέσως μετά από την τέλεση της θείας λειτουργίας στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Λιβαδειά ξεκαθαρίζοντας ότι διαφωνεί αφού, «η Ιερά Σύνοδος μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο από την πρώτη στιγμή πήρε όλο το βάρος, αγκάλιασε, εφάρμοσε και στήριξε τα μέτρα προστασίας».

Όπως διευκρίνισε μάλιστα στη συνέχεια η Εκκλησία επικρίθηκε πολύ για αυτή τη στάση της εισπράττοντας πάρα πολύ άσχημη συμπεριφορά από πολλές πλευρές. «Τώρα, έρχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και λέει ότι δεν θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα και να τσακωνόμαστε όμως αυτό θα γίνει και δεν πρέπει να γίνει. Οι ναοί μας πρέπει να μείνουν χώροι καταλλαγής με το Θεό και μεταξύ μας και χώροι αδελφοσύνης και ενότητας. Δεν πρέπει να γίνουν χώροι αντιπαραθέσεων, αντεγκλήσεων και εντάσεων», τόνισε ο ιεράρχης.

 

η συνέχεια στο orthodoxia.info

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael