Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Συμμετοχή στην κινητοποίηση σωματείων και φορέων στην πολιτική που μας μαυρίζει τη ζωή

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια- ΣΕΕΕΝ

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης

Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Κοζάνης

Σωματείο Γουνεργατών -τριων Σιάτιστας

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης

ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ – παραρτήματα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας 

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής να συμμετέχει μαζικά στην κινητοποίηση σωματείων και φορέων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Νοέμβρη και 11:00π.μ στη ΖΕΠ (κτήριο Περιφέρειας).

Να διατρανώσουμε μαζικά την αντίθεση μας στην πολιτική που μας μαυρίζει τη ζωή.

- Ενάντια στην πολιτική της απολιγνιτοποίησης και της «πράσινης» μετάβασης που εντείνει την ενεργειακή φτώχεια των εργατικών – λαϊκών νοικοκυρών με την εκτίναξη των τιμών σε ρεύμα , θέρμανση. Που εκτινάσσει την ανεργία και σμπαραλιάζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στον κλάδο. Που μετατρέπει το περιβάλλον σε πεδίο επιχειρηματικής αξιοποίησης και υποβάθμισης του. Που θέτει σε κίνδυνο την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

- Ενάντια στην ακρίβεια που ροκανίζει το εργατικό – λαικό εισόδημα και μας οδηγεί στην φτώχια και την εξαθλίωση ως αποτέλεσμα της επεκτατικής πολιτικής και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Πληρώσαμε την κρίση με περικοπές μισθών, συντάξεων κ.α. και τώρα στην ανάπτυξη βιώνουμε την ακρίβεια και την ένταση της εκμετάλλευσης.

- Ενάντια στην διαχείριση της πανδημίας στην λογική «κόστους – οφέλους» που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Που έχει οδηγήσει σε άθλια κατάσταση στο Δημόσιο σύστημα υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας ,περιφερικά ιατρεία). Που αντιμετωπίζει το ζήτημα της υγεία του λαού σαν επενδυτική ευκαιρία και με το «νέο ΕΣΥ» συγχωνεύει τμήματα, κλινικές και νοσοκομεία, ανοίγει το δρόμο στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας, μετατρέποντας το αγαθό της υγείας σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

- Ενάντια στους αντεργατικούς νόμους όπως αυτό το έκτρωμα του Χατζηδάκη που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε «ομιλούντα εργαλεία» στην διάθεση του εργοδότη καταργώντας το 8ωρο, τις υπερωρίες κ.α. οδηγώντας μας στο μεσαίωνα . Που καταστρατηγεί συνδικαλιστικές ελευθέριες που έχουν κατακτηθεί με αίμα, απαγορεύοντας την απεργία σε μια σειρά κλάδους, φακελώνει τους αγωνιστές εργαζόμενους κ.α.

Δεν θα ανεχτούμε να ζούμε σαν δούλοι τον 21ο αιώνα. Διεκδικούμε την ζωή που μας αρμόζει με βάση τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Δεν τσιμπάμε στις αυταπάτες που θέλουν να δημιουργήσουν με τις «εμβληματικές» επενδύσεις που ετοιμάζουν, αφού αυτές θα βασιστούν στα σμπαραλιασμένα δικαιώματα μας. Ούτε στα διάφορα προγράμματα κατάρτισης, επανακατάρτισης που έχουν ημερομηνία λήξης. Οι νίκες των εργαζόμενων στην Cosco, στην Efood, στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, στην Μαραγκός κ.α δείχνουν ότι μπορούν να ακυρώνονται στην πράξη οι αντεργατικές –αντιλαϊκές πολιτικές όταν οι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι και αποφασισμένοι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα:

§ Να μην πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης. Όχι στο κλείσιμο μονάδων και ορυχείων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με ΣΣΕ που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.

§ Ρεύμα και θέρμανση φθηνά για όλο τον λαό , καμιά διακοπή σε κανένα λαϊκό σπίτι. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε είδη μαζικής λαϊκής κατανάλωσης. Να καταργηθούν οι φόροι στα καύσιμα.

§ Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ενίσχυση του ΕΟΔΥ με προσωπικό και πόρους. Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

§ Κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη. Αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ –ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael