Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Βραζιλία: Το νησί που οι γυναίκες απαγορεύεται να γεννήσουν

 

Τι κάνουν στην περίπτωση εγκυμοσύνης
Οι παραλίες του αρχιπελάγους Fernando de Noronha στη Βραζιλία συχνά κατατάσσονται ως οι πιο όμορφες στη Γη, σύμφωνα με το Insider. Η περιοχή είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο παραδεισένια μέρη στη Νότια Αμερική -ίσως ακόμη και στον κόσμο- αλλά η σημασία του αρχιπελάγους ξεπερνά την φυσική ομορφιά του.

Περίπου το 75% των 21 νησιών του έχουν χαρακτηριστεί προστατευόμενα εθνικά θαλάσσια πάρκα και καταφύγια κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και μόνο 500 άτομα μπορούν να εισέλθουν στο νησί ανά ημέρα. Παρόλο το πλούσιο φυσικό κάλλος του αρχιπελάγους, ωστόσο, υπάρχει ένας περίεργος νόμος που απαγορεύει στις γυναίκες να γεννήσουν σε αυτό.

Σύμφωνα με την Unesco, το αρχιπέλαγος έχει τη μοναδική ατόλη στον Νότιο Ατλαντικό και ο κόλπος των Δελφινιών έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό δελφινιών στον κόσμο. Ωστόσο, η περιοχή αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα διατήρησης και ο αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων στο νησί έχει σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, αναφέρει το grunge.com.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το Fernando de Noronha ήταν μέρος της βραζιλιάνικης ιστορίας από τον 18ο αιώνα, όταν η χώρα της Νότιας Αμερικής ήταν ακόμα πορτογαλική αποικία. Το 1737, η Πορτογαλία αποφάσισε να βελτιώσει την άμυνά της χτίζοντας δέκα οχυρά κατά μήκος του κύριου νησιού στο Fernando de Noronha, και τελικά έγινε φυλακή το 1800. Το κυρίως νησί Νορόνχα, μάλιστα, είναι τόσο απομονωμένο που όταν η Βραζιλία κήρυξε την ανεξαρτησία της, χρειάστηκαν δύο χρόνια μέχρι τα νέα να φτάσουν στο νησί.

Κάτι που εξηγεί και εν μέρει το λόγο που καμία γυναίκα δεν επιτρέπεται να γεννήσει στο νησί. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρει το grunge.com, 3.000 άνθρωποι ζουν στο Fernando de Noronha και το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους προέρχεται από τον τουρισμό. Ωστόσο, η ζωή σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη στη Γη έχει κι αυτή τα προβλήματά της. Παρά τη δημοτικότητά του, το νησί δεν έχει μαιευτήριο και απαγορεύεται σε οποιαδήποτε γυναίκα να γεννήσει σε αυτό. Ο υπουργός Υγείας απαιτεί από τις έγκυες γυναίκες να ταξιδέψουν σχεδόν 400 χιλιόμετρα στο Νάταλ ή τη Ρεσίφε τόσο για να λάβουν φροντίδα προγεννητικού ελέγχου όσο και για τον ίδιο τον τοκετό.

Το 2018, μια γυναίκα έγινε πρωτοσέλιδο στη Βραζιλία αφού γέννησε το πρώτο μωρό που γεννήθηκε στο νησί μετά από 12 χρόνια.

Ωστόσο, δεν ήξερε ότι ήταν έγκυος. «Το βράδυ της Παρασκευής είχα πόνους και όταν πήγα στο μπάνιο, είδα κάτι να κατεβαίνει ανάμεσα στα πόδια μου. Τότε ήρθε ο πατέρας του παιδιού και το πήρε. Ήταν ένα κορίτσι. Είχα μείνει άφωνη», δήλωσε η ίδια σύμφωνα με τον Guardian.

newsbeast.gr


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael