Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η εντυπωσιακή ελληνική λίμνη που κυκλώνεται από 18 χωριά


Χιονισμένες κορφές και γραφικά χωριά ποζάρουν στα νερά της λίμνης και σε κάνουν να ξεχνάς εντελώς τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Ξεκινώντας για μια απόδραση στη λίμνη Πλαστήρα, βρες ένα από τα 18 χωριά που την πλαισιώνουν για να έχεις ως βάση για τις εξορμήσεις σου. Έλατα, οξιές και καστανιές συνθέτουν το σκηνικό μολις φτάσεις εκεί. Ιδιαίτερα το χειμώνα, μπορεί το κρύο να είναι τσουχτερό αλλά οι εικόνες και οι εμπειρίες που κερδίζεις σε ανταμείβουν. 

Εκτός όμως από το φυσικό τοπίο, χαρακτηριστική είναι και η φιλοξενία των κατοίκων. Θα το καταλάβεις αμέσως μόλις μπεις σε ένα ταβερνάκι για να φας. Οι παραδοσιακοί μεζέδες συνοδεύονται από ιστορίες και διηγήσεις που σε ταξιδεύουν στο παρελθόν.

Δεκάδες είναι οι λόγοι που θα σε κάνουν να σχεδιάσεις μια απόδραση στη Λίμνη Πλαστήρα και τα πέριξ. Αν έχεις μέρες στη διάθεσή σου, μην παραλείψεις να επισκεφθείς την Παναγία την Πελεκητή, δηλαδή το μοναστήρι που ξεχωρίζει στο «θρόνο» των Αγράφων. Και επίσης μιλάμε για την ελληνική περιοχή που δεν κατάφεραν να φορολογήσουν οι Τούρκοι επί Τουρκοκρατίας.

 

η συνέχεια ΕΔΩ

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael