Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Άδειαζαν τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω εφαρμογών του Play Store

Οι επιτιθέμενοι διένειμαν δύο διαφορετικές παραλλαγές τραπεζικού κακόβουλου λογισμικού, τα PixStealer και MalRhino, μέσω δύο διαφορετικών κακόβουλων εφαρμογών στο Play Store της Google.

Η Check Point Research (CPR) εντόπισε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των χρηστών του PIX, της λύσης άμεσων πληρωμών που δημιούργησε και διαχειρίζεται η Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας.

Οι επιτιθέμενοι διένειμαν δύο διαφορετικές παραλλαγές τραπεζικού κακόβουλου λογισμικού, τα PixStealer και MalRhino, μέσω δύο διαφορετικών κακόβουλων εφαρμογών στο Play Store της Google για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις τους. Και οι δύο κακόβουλες εφαρμογές είχαν σχεδιαστεί για να κλέβουν τα χρήματα των θυμάτων μέσω της αλληλεπίδρασης των χρηστών και της αρχικής εφαρμογής PIX.

Η PIX θεωρείται η νούμερο ένα λύση πληρωμών στη Βραζιλία, επεξεργάζεται πάνω από 40 εκατομμύρια συναλλαγές την ημέρα και διαχειρίζεται 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα.

PixStealer: Διοχετεύει τα ποσά σε λογαριασμούς των εισβολέων

Η πρώτη παραλλαγή ονομάζεται PixStealer. Παρουσιάζεται σε αυτό που η CPR αποκαλεί «slim» μορφή, οι επιτιθέμενοι σχεδίασαν το PixStealer με μία μόνο δυνατότητα: να μεταφέρει τα χρήματα του θύματος σε έναν λογαριασμό που ελέγχεται από τον δράστη. Η «slim» παρουσίαση του PixStealer είναι μια αναφορά στην ικανότητα της παραλλαγής να λειτουργεί χωρίς σύνδεση με έναν διακομιστή εντολών και ελέγχου (C&C), προωθώντας την δυνατότητα απαρατήρητου εντοπισμού. Η CPR βρήκε τελικά το PixStealer να διανέμεται στο Play Store της Google ως μια ψεύτικη υπηρεσία PagBank Cashback, στοχεύοντας μόνο στη Βραζιλιάνικη PagBank.

Όταν ένας χρήστης ανοίγει την εφαρμογή PIX bank, το Pixstealer εμφανίζει στο θύμα ένα παράθυρο overlay, όπου ο χρήστης δεν μπορεί να δει τις κινήσεις του εισβολέα. Πίσω από το παράθυρο overlay, ο επιτιθέμενος ανακτά το διαθέσιμο χρηματικό ποσό και μεταφέρει τα χρήματα, συχνά ολόκληρο το υπόλοιπο του λογαριασμού, σε έναν άλλο λογαριασμό.

MalRhino: Υποκλέπτει εξ ολοκλήρου τις τραπεζικές εφαρμογές

Η CPR βρήκε μια πιο προηγμένη παραλλαγή τραπεζικού κακόβουλου λογισμικού, ικανή να καταλάβει ολόκληρη την εφαρμογή PIX για κινητά και άλλες τραπεζικές εφαρμογές. Με την ονομασία MalRhino, η CPR βρήκε την πιο εξελιγμένη παραλλαγή κακόβουλου λογισμικού σε μια ψεύτικη εφαρμογή iToken για τη βραζιλιάνικη Inter Bank – που διανέμεται επίσης μέσω του Play Store της Google. Το MalRhino εμφανίζει ένα μήνυμα στο θύμα του προσπαθώντας να το πείσει να χορηγήσει άδεια προσβασιμότητας. Μόλις αυτό γίνει, το MalRhino μπορεί:

  • Να πάρει την εγκατεστημένη εφαρμογή και να στείλει τη λίστα στον C&C διακομιστή μαζί με τις πληροφορίες της συσκευής του θύματος.
  • Να εκτελέσει εφαρμογές τραπεζών
  • Να ανακτήσει το pin από την εφαρμογή Nubank

 

 ot.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael