Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η Παναγία δακρύζει διότι δεν της έχει μείνει και τίποτε άλλο

Η Παναγία η Παρηγορήτρια στον Βύρωνα συνεχίζει να δακρύζει αδιάκοπα παρά το πέρασμα ενός και πλέον έτους απο την πρώτη δακρυρροή. “Έχουμε λοιπόν το πανάγιο και δακρυσμένο πρόσωπό της, να ελπίζει και να παρακαλεί αντί για μας, και το καλλίτερο που έχουμε να κάνουμε είναι έστω και τώρα, δεν είναι αργά, να συμπορευθούμε με την Μητέρα μας στον δρόμο που οδηγεί στη σωτηρία μας” αναφέρει ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ν. Ελβετίας Βύρωνος σε επίκαιρη ανακοίνωσή του. “Η Παναγία δακρύζει διότι δεν της έχει μείνει και τίποτε άλλο!”.

Πολλά τα ΘΑΥΜΑΤΑ της Παναγίας της Παρηγορήτριας

Είναι πολύ παρηγορητικό και ελπιδοφόρο, να αισθανόμαστε διαρκώς την  παρουσία και εμφάνεια του Θεού στην καθημερινότητά μας. Αποτελεί μεγάλη ευλογία και δύναμη ώστε να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη ζωή μας και την κατ’ άμφω προκοπή μας . Μία τέτοια παρουσία και εμφάνεια μπορεί να ζήσει κάποιος αν επισκεφθεί έστω και για λίγα μόνο λεπτά, το σεπτό Εικόνισμα της Παναγίας της Παρηγορητρίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα. Εκεί θα δει πρόσωπα από όλον τον κόσμο, να καταφθάνουν  για να αποθέσουν την ελπίδα τους  ή την ευγνωμοσύνη τους στο πανάγιο πρόσωπό Της. Να γονατίζουν μπροστά της με μάτια δακρυσμένα, και να της μιλάνε σαν παιδιά προς τη μητέρα. Τα παρακλητικά δάκρυα των πιστών, συχνά μεταβάλλονται σε δάκρυα χαράς και ευγνωμοσύνης  και η ελπίδα γιγαντώνεται στους παρευρισκομένους. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων θαυμαστών γεγονότων ή αποδέκτες γραπτών μαρτυριών,  ανθρώπων που μέσα στην καταχνιά της εποχής μας που βάλλεται από δυσκολίες και απαισιόδοξα γεγονότα, έζησαν την σωτήριο παρηγορία την Κυρίας Θεοτόκου και δι’ αυτής  η πίστη τους ενδυναμώθηκε και τους αξίωσε να  γίνουν κήρυκες των θαυμασίων του Θεού. Η Παναγία δακρύζει διότι δεν της έχει μείνει και τίποτε άλλο!

Όταν δεν την ακροαζόμαστε, ή είμαστε μακρυά της ή δεν αντιλαμβανόμαστε την σκέπη της, η Μητέρα μας, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ικετεύει για εμάς τον Υιό της και Σωτήρα μας για την πολυπόθητη σωτηρία μας. Έχουμε λοιπόν το πανάγιο και δακρυσμένο πρόσωπό της, να ελπίζει και να παρακαλεί αντί για μας και το καλλίτερο που έχουμε να κάνουμε είναι έστω και τώρα , δεν είναι αργά, να συμπορευθούμε με την Μητέρα μας στο δρόμο  που οδηγεί στη σωτηρία μας.


Ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός, για την προσκύνηση της Εφεστίου Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας, καθημερινά από τις 7:00 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ, με τις κάτωθι ακολουθίες:

⦁ Θεία Λειτουργία καθημερινά από 07:00 έως 09:00 το πρωί,
⦁ Ιερά Παράκλησις έμπροσθεν της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης Ιεράς Εικόνος, ώρα 11:00 το πρωί και ώρα 6:00 το απόγευμα καθημερινά.

Τα ιερά δάκρυα και το μύρο διανέμονται στους πιστούς καθημερινά κατά την προσέλευσή τους. Για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στο Ιερό Ευχέλαιο στο τέλος του οποίου αναγινώσκεται η ευχή προς την Παναγία την Παρηγορήτρια και εμβαπτίζονται τα ιερά δάκρυα και το μύρο, μπορούν να προσέλθουν την προσεχή Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας, Αγίου Δημητρίου 36 στο Βύρωνα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο 210 7660943″.

Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ν. Ελβετίας Βύρωνος

 


 

orthodoxianewsagency.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael