Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ενέργεια κοινωνικό αγαθό – Ρεύμα, τηλεθέρμανση φθηνά για όλους

Εργαζόμενες, άνεργες, νέες γυναίκες

Τι είδαμε από τη μέχρι τώρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας;

Ακριβότερο ρεύμα, διάλυση του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων, εργολαβοποίηση, αβεβαιότητα με τις τηλεθερμάνσεις της περιοχής, κλείσιμο σταθμών και ορυχείων, απολιγνιτοποίηση, ενεργειακή εξάρτηση της χώρας.

Όλες οι κυβερνήσεις από τη δεκαετία του ’90 ακολούθησαν πιστά το δρόμο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό κάνουν και τώρα. Προωθούν τη Νέα Πράσινη Συμφωνία (new green deal) που είναι στην πραγματικότητα ο νέος δρόμος για να εξασφαλίζουν περισσότερα κέρδη οι πολυεθνικές πάντα με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος αφού οι «πράσινες» επενδύσεις τους έχουν κριτήριο την κερδοφορία και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Όλο αυτό το διάστημα είδαμε την τοπική διοίκηση, συνδικαλιστικές ηγεσίες, αστικά κόμματα και φορείς να στηρίζουν αυτές τις πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων και του τόπου μας.

Τους γυρίζουμε την πλάτη.

Συμπαρατασσόμαστε με τα ταξικά σωματεία, τις δυνάμεις που δεν στήριξαν αυτές τις επιλογές. Που βρέθηκαν απέναντι από την πρώτη στιγμή.

Συμμετέχουμε στο Συντονιστικό Σωματείων και φορέων Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στην απολιγνιτοποίηση και καλούμε όλες τις γυναίκες μέσα από τους φορείς τους να κάνουν το ίδιο.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ την Κυριακή 17 Οκτώβριου με προσυγκέντρωση στις 16:30μμ στο παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας.

Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται!

Η περιοχή μας πρέπει να έχει και παρόν και μέλλον!

Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές!

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael