Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η κακοκαιρία χτύπησε τη Βόρεια Εύβοια: Δραματική κατάσταση, μεγάλες καταστροφές από της πλημμύρες

Η κακοκαιρία «Αθηνά» δοκιμάζει τον πυρόπληκτο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια, καθώς οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες έχουν προκαλέσει επιπλέον καταστροφές, ιδίως στα χωριά Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά. Πάνω από 100 άτομα απεγκλωβίστηκαν, ενώ τέσσερα, που είναι καλά στην υγεία τους, παραμένουν εγκλωβισμένα στην παραλία της Αγίας Άννας.

Μιλώντας στο OPEN ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης έκανε λόγο για «δραματική κατάσταση».

«Μετά την καταστροφική φωτιά, ήρθε η καταστροφική πλημμύρα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, παραλία Άννας, παραλία Αχλαδίου, έχουν καταστραφεί. Τα ποτάμια μπήκαν μέσα στα σπίτια. Η παραλία Αχλαδίου έχει μετατραπεί σε απέραντο ποτάμι. Έχουν κοπεί οι συνδέσεις σε όλα τα χωριά και η κατάσταση είναι δραματική», περιέγραψε.

Οι κλήσεις για άντληση υδάτων είναι εκατοντάδες και οι πυροσβέστες βρίσκονταν όλο το βράδυ επί ποδός προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα. Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσαπουρνιώτη, στις 4 το πρωί έσπασαν περιφράξεις από σπίτια για να εκτονωθεί το νερό. Στην παραλία του Αχλαδίου έχει σχηματιστεί κοίτη 120 μέτρων.


«Προσπαθούμε να δούμε εάν οι άνθρωποι είναι καλά. Είναι τρομερή η κατάσταση, δεν την έχουν ξαναδεί τα μάτια μου τέτοια κατάσταση, ούτε με τη φωτιά είχαμε δει τέτοιο τραγικό γεγονός. Όλη η περιοχή έγινε ένα ποτάμι. Έριξε από τις 12:00 το βράδυ έως τις 2:30, δεν έχει μείνει τίποτα. Με μηχανήματα έργου βγάζουμε τον κόσμο από τα σπίτια του», ανέφερε ο δήμαρχος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης είπε στην ΕΡΤ ότι από την κακοκαιρία έχει πληγεί όλο το ανατολικό μέτωπο του Δήμου Νηλέως, από την περιοχή της Αγίας Άννας έως την παραλία του Βασιλικού, το Ψαροπούλι. «Έχουν ισοπεδωθεί δρόμοι, δεκάδες σπίτια είναι πλημμυρισμένα, η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη» πρόσθεσε.

 

pontosnews.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael