Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Νέος Μητροπολίτης Καστορίας ο Αρχ. Καλλίνικος Γεωργάτος

Ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος εξελέγη νέος Μητροπολίτης Καστορίας, λαμβάνοντας 47 ψήφους
Ο συνυποψήφιός του, Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος, έλαβε 26 ψήφους.
 
Στο Τριπρόσωπο ο πρωτοσύγγελος της Ι.Μ. Καστορίας, Αρχιμ. Νικόλαος Γιαννουσάς πήρε 21 ψήφους έναντι 54 ψήφων του Αρχιμ. Καλλίνικου Γεωργάτου και 44 ψήφων του Αρχιμ. Χριστοφόρου Αγγελόπουλου. 
 
Ο νέος Μητροπολίτης Καστορίας γεννήθηκε στην Έδεσσα, μεγάλωσε και αναπτύχθηκε μέσα σε περιβάλλον εκκλησιαστικό, συνοδευόμενο πάντοτε από την παρουσία του Μακαριστού Μητροπολίτου Εδέσσης Καλλινίκου.
 
Αποφοίτησε το 1986 από την παιδαγωγική ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης. Υπηρέτησε επτά χρόνια ως δάσκαλος σε σχολεία της Αθήνας και της περιφέρειας. Από μαθητής του Δημοτικού συνδέθηκε πνευματικά με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιερόθεο, Ιεροκήρυκα τότε στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης. Και όταν ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος εξελέγη Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου ήλθε κοντά του. Από τότε εργάζεται στην Ιερά Μητρόπολη και συντελεί στην έκδοση της “Εκκλησιαστικής Παρέμβασης”.
 
Την κουρά έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος μέσα σε μια ατμόσφαιρα πολύ συγκινητική, τόσο για μας όσο και για τον ίδιο. Η ακολουθία ήταν λιτή, αλλά και μεγαλειώδης. Πρόσωπα αγαπητά του π. Καλλινίκου από την Ναύπακτο, την Έδεσσα, την Αθήνα, την Βοιωτία και από άλλα μέρη της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, για να συμπροσευχηθούν και να ευχηθούν στον νεοκαρέντα μοναχό το “σωθείης” ή το “νά ευαρεστήσης θεώ και ανθρώποις”.
 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael