Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

3o Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης (φωτο)

Τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Τζαναμπέτη Αικατερίνη και Δεληγιάννη Μαρία, συμμετείχαν σε μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων υπό τον γενικό τίτλο «Ο πολυσχιδής κόσμος της συντήρησης». Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, σε συνεργασία με τον Δήμο Βοΐου, την Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης. 

Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έφερε τους μαθητές σε επαφή με το έργο των αγιογράφων της περιοχής του Βοΐου, γνωρίζοντάς τους τις τεχνικές κατασκευής και συντήρησης των φορητών εικόνων. Στο χώρο του Τραμπάντζειου Γυμνασίου Σιάτιστας όπου βρισκόταν συντηρητές της ΕΦΑ Κοζάνης και του Δήμου Βοΐου, αρχαιολόγος της ΕΦΑ Κοζάνης μίλησε για τις εικόνες του Βοΐου και ο συντηρητής και αγιογράφος Κωνσταντίνος Τζαναμπέτης αναφέρθηκε στις τεχνικές κατασκευής των εικόνων. Τα παιδιά πειραματίστηκαν με τα χρώματα και ζωγράφισαν τον δικό τους πίνακα. 

Στη συνέχεια η συντηρήτρια, κ. Ελευθερία Τύπα, μας ξενάγησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και στο παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής Σιάτιστας, όπου μας έδειξε εικόνες που έχει γίνει συντήρηση. 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael