Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Προσοχή: Νέα απάτη μέσω whatsapp από… εκατομμυριούχο στρατιωτικό


Νέα απάτη εμφανίστηκε στην οποία κάποιος, χρησιμοποιώντας το όνομα Richard και δηλώνοντας ότι είναι Αμερικάνος στρατιώτης προσπαθεί να αποσπάσει προσωπικά στοιχεία και πιθανώς χρήματα!

Ο δράστης μέσω του whatsapp δηλώνει ότι έλαβε από την Αμερικανική κυβέρνηση αρκετά εκατομμύρια δολάρια και επειδή “δεν μπορεί” να τα κρατήσει αποφάσισε να τα αποστείλει στο άτομο που προσπαθεί να εξαπατήσει. Ως δικαιολογία προβάλουν ότι αυτά αποτελούν άτομα εμπιστοσύνης, μιας και συνήθως συνομιλούν για κάποιο καιρό μαζί τους πριν τα προβούν στην απάτη. Εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη και τη σχέση που χτίζουν με το άλλο άτομο και τους ζητούν προσωπικά στοιχεία όπως η διεύθυνση ή ακόμη και τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας τους.

  • Μην απαντάτε στα μηνύματα αυτά, αφού πρόκειται για απάτη.
  • Αγνοείστε τη συνομιλία και διαγράψτε τα μηνύματα, ενώ επίσης πρέπει να αποφύγετε να ανοίξετε οποιοδήποτε αρχείο μπορεί να σας έχουν στείλει.
  • Mπορείτε επίσης να κάνετε μπλοκ σε αυτά τα άτομα καθώς και αναφορά. 

Υπενθυμίζουμε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δίνετε προσωπικά σας στοιχεία στο διαδίκτυο παρά μόνο αν είναι σε κάποια πολύ έμπιστη σελίδα!

Τέλος αν έχετε πέσει θύμα της απάτης μπορείτε να επικοινωνήστε με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο 11188 ή και με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute) στο 2152151011.

 

csii.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael