Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η μεγάλη «μάχη» της UEFA με την ESL

Η UEFA, με επιστολή στις ομοσπονδίες-μέλη της, υπερασπίζεται τη θέση της στη διαμάχη που διατηρεί με την Ευρωπαϊκή Super League (ESL).

«Ο επίμονος διωγμός και οι δικαστικές υποθέσεις που προκύπτουν αποτελούν συνεχή υπαρξιακή απειλή για τα θεμέλια και το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η επιλογή είναι μεταξύ αλληλεγγύης και εγωιστικής απόλαυσης. Η ευρωπαϊκή Super League έχει ξεκάθαρα κίνητρο την απληστία», αναφέρει η επιστολή, που αποκαλύπτει ο “ Τhe Guardian”.

Η UEFA θεωρεί επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στα χέρια του οποίου βρίσκεται το ζήτημα τώρα, θα απορρίψει τις κατηγορίες της ευρωπαϊκής Super League:

«Η αδράνεια, ο εφησυχασμός και η υπερβολική εμπιστοσύνη σχετικά με την κυβερνητική και δικαστική απόρριψη αυτού του έργου θα ήταν επικίνδυνα αφελής. Διατρέχετε τον κίνδυνο να προσκαλέσετε την άρση του τρέχοντος ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου από επιθετικά εμπορικά συμφέροντα».

Αύριο λήγει η πενθήμερη περίοδος που επέβαλε ο δικαστής Μανουέλ Ρουίθ ντε Λάρα στην UEFA για να ακυρώσει τις κυρώσεις και να αρχειοθετήσει τις πειθαρχικές διαδικασίες που ξεκίνησαν εναντίον των ιδρυτικών συλλόγων της ESL και να το επιβεβαιώσει στην επίσημη ιστοσελίδα της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ασκηθεί δίωξη στον πρόεδρό της Αλεξάντερ Τσεφερίν.

Η UEFA θεωρεί ότι έχει συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου αναβάλλοντας την πειθαρχική διαδικασία κατά της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους και με την απόφαση να τους επιτραπεί να παίξουν την τρέχουσα έκδοση του Champions League.

 

alphatv.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael