Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

SOS για το πολύτιμο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας – Τα συσσίτια «σβήνουν» λόγω έλλειψης εθελοντών!

Πολλές ενορίες στην Ελλάδα βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, αδυνατώντας να συνεχίσουν το ζωτικής σημασίας έργο τους με την προσφορά υλικής βοήθειας στους αναξιοπαθούντες

Υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες λειτουργεί το φιλανθρωπικό έργο των Ιερών Ναών σε όλη την Ελλάδα, με τις συνθήκες της πανδημίας άλλα και τις παράλογες κυβερνητικές αποφάσεις να δημιουργούν «ασφυξία» στις τόσο απαραίτητες κοινωνικές δράσεις που οργανώνει διαχρονικά η Εκκλησία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ορθόδοξη Αλήθεια», αρκετοί ναοί απειλούνται με κλείσιμο εξαιτίας σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, που απορρέουν από την οικονομική δυστοκία των εκκλησιασμάτων.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις

Τα παρατεταμένα lockdown, οι επιχειρήσεις που έκλεισαν, οι περιορισμοί, η ανεργία, η αβεβαιότητα, η έκρηξη της ακρίβειας, όλα επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τον ζωντανό οργανισμό που λέγεται Εκκλησία, ίσως το τελευταίο καταφύγιο της κοινωνίας που η βοήθεια πηγάζει από τον λαό και πραγματικά καταλήγει και πάλι στον λαό.

Τα έντονα προβλήματα ξεκίνησαν από πέρυσι, με τον άτυπο και πολύμηνο διωγμό της κυβέρνησης προς τα Εκκλησιάσματα. Τότε που δεν υπήρχε πρόβλημα για… 

 

η συνέχεια ΕΔΩ



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael