Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Erste Bank Open: Στο Νο1 του ταμπλό ο Τσιτσιπάς

Οι αποσύρσεις των Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντανιίλ Μεντβέντεφ έφεραν τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο1 του ταμπλό κάτι που θα συμβεί για 8η φορά στην καριέρα του.

 Ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος θα συμμετάσχει στο τουρνουά της Βιέννης το διάστημα 25-31/10, μια εβδομάδα μετά από το Indian Wells, είχε ηττηθεί στην πρώτη του συμμετοχή (2020) στον 2ο γύρο, αν και ήταν αμφίβολος λόγω του τραυματισμού του, ο οποίος έφτασε στην κορύφωσή του στον ημιτελικό του Roland Garros, που πέρσι πραγματοποιήθηκε τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου (27/9-11/10).

Εκτός από τον Τσιτσιπά, στο 500άρι τουρνουά της Βιέννης έχουν δηλώσει (για την ώρα) συμμετοχή οι Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Ματεό Μπερετίνι, Κάσπερ Ρουντ, ενώ θα απουσιάσει ο περσινός κάτοχος (θα αγωνιστεί στην Αγ. Πετρούπολη την ίδια εβδομάδα), Αντρέι Ρούμπλεφ, αντίθετα το παρών θα δώσει ο φιναλίστ του 2020, ο Ιταλός Λορέντζο Σονέγκο.

Τρεις τίτλοι ως Νο1

Ο Τσιτσιπάς έχει τοποθετηθεί άλλες 7 φορές ως επικεφαλής σε τουρνουά της ATP, έχοντας κατακτήσει μάλιστα και τρεις τίτλους. Η αρχή έγινε το 2018 στα τελικά της NextGen στο Μιλάνο, όπου έφτασε στον τίτλο, ενώ το ίδιο έγινε και σε δύο περιπτώσεις το 2019 σε Μασσαλία και Εστορίλ. 

Από εκεί και πέρα ο 23χρονος έχει τοποθετηθεί ως Νο1 του ταμπλό, σε ακόμη τέσσερα τουρνουά, όπου μετράει δύο παρουσίες σε προημιτελικά, μια σε ημιτελικά, ενώ μια φορά έφτασε μέχρι τον τελικό, τον περασμένο Μάρτιο στο Ακαπούλκο. 

Η τελευταία φορά που ο Τσιτσιπάς αγωνίστηκε σε τουρνουά ως Νο1 ήταν στο Αμβούργο, αμέσως μετά από το Wimbledon, όπου και ηττήθηκε στον 2ο γύρο από τον Σέρβο Φίλιπ Κραΐνοβιτς. 

Ο Τσιτσιπάς ως Νο1 

  • 2021 Hamburg Open: Προημιτελικά
  • 2021 Acapulco Open: Τελικός
  • 2019 Citi Open: Ημιτελικά
  • 2019 Queen’s Championships: Προημιτελικά
  • 2019 Estorli Open: Νικητής
  • 2019 Marseille Open: Νικητής
  • 2019 NextGen Finals: Νικητής

Θάνος Σταθόπουλος

 

tennis24.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael