Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Συνταξιούχοι: Ποιοι δικαιούχοι θα λάβουν αναδρομικά – Πότε ξεκινούν οι πληρωμές


Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσιες του ΕΦΚΑ, ήδη αρκετοί δικαιούχοι έχουν δει στους λογαριασμούς από τα τέλη Ιουνίου αναδρομικά και αυξήσεις, ιδίως εκείνοι που έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης εφαρμόζοντας τον νόμο 4670/2020.

Αναλυτικότερα, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, 65.000 νέοι (μετά τον Μάιο του 2016) συνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους καθώς και αναδρομικά κατά μέσο όρο 1.000 και 860 ευρώ αντίστοιχα.

Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης όσοι πήραν σύνταξη μετά το 2016, θα λάβουν αναδρομικά έως το τέλος Οκτώβριου ενώ θα τους καταβληθούν και οι αυξήσεις που προβλέπει ο νομός Βρούτση. Έπειτα, θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα για το Νοέμβριο μόνο κάποιες «δύσκολες» περιπτώσεις συνταξιούχων αλλά και των κληρονόμων που είναι δικαιούχοι αναδρομικών.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

Για 29.032 περιπτώσεις νέων συνταξιούχων που εκκρεμεί ο επανυπολογισμός τους, αυτό πρόκειται να γίνει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και η καταβολή των ποσών στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί σταδιακά με εμβόλιμες πληρωμές. Για 2.600 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων πρόκειται εντός του επόμενου διαστήματος να ανοίξει ειδική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους κληρονόμους τους.

Στόχος του ΕΦΚΑ είναι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να έχουν καταβληθεί αναδρομικά και αυξήσεις:
  • Σε 150.000 παλαιούς συνταξιούχους (με αίτηση συνταξιοδότησης πριν από τις 12 Μαΐου 2016)
  • Στις 29.000 περιπτώσεις νέων συνταξιούχων που εκκρεμούν.
  • Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των 100.000 παλαιών συνταξιούχων και θα έχουν καταβληθεί τα ποσά σε όσους τα δικαιούνται (υπολογίζεται περίπου το 20% από αυτούς δικαιούνται αναδρομικά και αυξήσεις).

 

newmoney.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael