Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Επιστροφή στο σχολείο – Πώς να προετοιμάσετε τα παιδιά σας

Το καλοκαίρι φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος του και το φθινόπωρο βρίσκεται μια ανάσα μακριά, φέρνοντας μαζί του μια καινούρια σχολική χρονιά, που για τους περισσότερους αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ πολλοί ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί ξεκινούν την λειτουργία τους στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Γι’ αυτό, λοιπόν, καλό θα είναι να μην περιμένετε την τελευταία στιγμή για να επαναφέρετε τα παιδιά σας στη ρουτίνα της σχολικής πραγματικότητας, αλλά να αρχίσετε από τώρα τις ενέργειες.

Έχοντας υπ’ όψιν ότι τα νήπια χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση, ας δούμε πώς μπορείτε να προετοιμάσετε τα μικρά σας:

Ξεκινήστε με τον ύπνο. Αρχίστε από τώρα να δημιουργείτε μια ρουτίνα ύπνου, που θα σας επιτρέπει να ξυπνάτε νωρίς το πρωί και να πηγαίνετε στην ώρα σας στο σχολείο χωρίς άγχος. Φροντίστε τα μικρά σας να ξαπλώνουν νωρίς το βράδυ, ακόμα και αν σας λένε ότι δεν νυστάζουν και πείτε αντίο στα καλοκαιρινά ξενύχτια.

Επαναφέρετε τα ωράρια φαγητού. Μέσα στο πλαίσιο του καθημερινού προγράμματος είναι καλό για το παιδί να ξέρει ότι πρέπει να τρώει συγκεκριμένα γεύματα σε συγκριμένες ώρες.

Μειώστε την screen time. Με τον όρο screen time εννοούμε τον συνολικό χρόνο που περνούν τα παιδιά μπροστά σε μια οθόνη, είτε πρόκειται για τηλεόραση είτε για ηλεκτρονικό υπολογιστή ή tablet. Υπενθυμίστε τους τα χρονικά όρια που έχετε θέσει για όλα αυτά και μείνετε σταθεροί και συνεπείς στους κανόνες σας.

Οργανώστε τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Συζητήστε με τα παιδιά σας, αποφασίστε με τι θα ασχοληθούν τη φετινή χρονιά και φτιάξτε το εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα.

Η επιστροφή στη καθημερινή ρουτίνα δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους ενήλικες, πόσο μάλλον για τα μικρά παιδιά, γι’ αυτό να θυμάστε ότι ίσως χρειαστεί πολλή προσπάθεια και υπομονή από την πλευρά σας για να πείσετε τα πιτσιρίκια σας ότι οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν.


govastileto.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια