Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Στα καφενεία των χωριών μας, τον παλιό, καλό καιρό…


 Η φωτογραφία που βλέπουμε, τραβηγμένη κατά τη δεκαετία του ΄60, μας δίδει μια πολύ αντιπροσωπευτική εικόνα των καφενείων που λειτουργούσαν και ανθούσαν τότε, σε όλα τα χωριά μας (εδώ βλέπουμε ένα “κλασικό” καφενείο στις Γωνιές Μαλεβιζίου). 

Όπως βλέπουμε και στις αναρτημένες φωτογραφίες, το καφενείο ήταν ακραιφνώς “βενιζελικό”, αφού ο καφετζής έχει αναρτήσει τις φωτογραφίες του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Σοφοκλή Βενιζέλου αλλά και του Γεωργίου Παπανδρέου.

Τρεις θαμώνες κάθονται και απολαμβάνουν το καφεδάκι τους, και παράλληλα διαβάζουν την τοπική εφημερίδα που διακρίνεται πάνω στο τραπέζι, ενώ ένας τέταρτος πελάτης απολαμβάνει τις υπηρεσίες περιποίησης της κόμης του, δεδομένου ότι στο καφενείο λειτουργούσε και… τμήμα κουρείου – κομμωτηρίου. 

Μάλιστα, το κουρείο, όπως βλέπουμε, βρισκόταν σε ξεχωριστό χώρο, ώστε να μη μπαίνουν οι… τρίχες στα ποτά των θαμώνων. Και βέβαια, η φωτογραφία μας δείχνει την κλασική ξυλόσομπα που ξέσταινε αρκούντος το χώρο, το ραδιόφωνο (μάλλον μπαταρίας) που είναι τοποθετημένο στο ράφι, αλλά και το λουξ, που κρέμεται από την οροφή, για να σκορπά το φως του στη διάρκεια της νύχτας. 

Όμορφες, αξέχαστες εποχές…

 

πηγη

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael