Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Συγκλονιστικές εικόνες στη Λα Πάλμα: Η λάβα «καταπίνει» σπίτια! (φωτο-βίντεο)

 – Μαζικές εκκενώσεις σε δεκάδες χωριά

Οι αρχές απομάκρυναν περίπου 5.000 ανθρώπους από χωριά στο νησί Λα Πάλμα, στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, καθώς λάβα βγαίνει από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα, το οποίο εξερράγη χθες Κυριακή με τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να συγκλονίζουν

Το κύμα της λάβας έχει ήδη καταπιεί 20 σπίτια στο χωριό Ελ Πάσο όπως και κάποιους δρόμους, δήλωσε ο δήμαρχος Σέρχιο Ροντρίγκεθ στον ραδιοφωνικό σταθμό TVE σήμερα το πρωί. Πλέον κατευθύνεται προς το γειτονικό χωριό Λος Λιάνος δε Αριδάνε όπου κινδυνεύουν εκατοντάδες σπίτια, πρόσθεσε ο ίδιος. «Παρακολουθούμε τη ροή της λάβας», εξήγησε.

Όπως θα δείτε και στα βίντεο λάβα τινάχθηκε σε ύψος εκατοντάδων μέτρων από το ηφαίστειο μετά την έκρηξή του την Κυριακή, ενώ ποτάμια λιωμένων πετρωμάτων ρέουν προς τον Ατλαντικό Ωκεανό μέσω μιας αραιοκατοικημένης περιοχής της Λα Πάλμα.

Οι τοπικές αρχές έχουν απομακρύνει περίπου 5.000 ανθρώπους από τέσσερα χωριά, περιλαμβανομένων των Ελ Πάσο και Λος Λιάνος δε Αριδάνε.  

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της περιφέρειας των Καναρίων Άνχελ Βίκτορ Τόρες δεν θα χρειαστεί να απομακρυνθούν άλλοι κάτοικοι από τα σπίτια τους.

Ένα σπίτι τυλιγμένο στις φλόγες, στην περιοχή Λος Γιάνος της Λα Πάλμα.  

«Η λάβα κινείται προς τις ακτές και οι ζημιές θα είναι μόνο υλικές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν περίπου 17 με 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα λάβας», επεσήμανε.


η συνέχεια ΕΔΩ


 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael